بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 29 May 2013

KEBESARAN ALLAH - PELANGI PENUH (FULL RAINBOW)

Kat bawah ni mommy sempat snap fenomena petang semalam around 6++pm @area rumah kami di Kg Danau, Brunei Darussalam. Mommy captured guna iphone mode panorama.

Mommy perasan last week & this week kerap sangat2 si pelangi nan indah ni muncul. Hampir setiap petang (mommy perasan sgt sebab otw balik dr amik daddy sure nampak). 

Cuma yg berlaku petang semalam cukup istimewa sebabnya ia PENUH & bila kami lihat dari backyard kami seolah2 berada betul2 di atas bumbung rumah kami. SUBHANALLAH!!!!! Hebatnya ciptaan ALLAH. Cantik sangat.

Btw mommy curious juga ni, pelangi ni berkembar juga ke @ mmg pelangi ni ada biasan cahaya (adusss, naya kena study semula fenomena alam yg hebat ni). Ada sapa2 blh tolong explain?


19 comments:

ummuaidan said...

salam ros..
wah cantiknyer pelangi ygatas bumbung tuh..agaknya sbb dia betul2 diatas tuh yg nampak cam penuh kan..

Kuazue Mohd said...

cantek nya...by the way jom join GA i lagi..semua ada di blog nun... sila terjah..mana tau ada rezeki...

inazamri said...

mmg cantik sgt.tak penah tengok pelangi penuh camni.

atie @ ejay said...

assalam kak ros
sungguh hebat ciptaan ALLAH kan..
rumah kak ros cantiiik :)

Mixed-family in da house.... said...

hi kak ros,

meme napok po kembar pelangi tu deh......comey sungguh

suka suka said...

assalam.. salam kenal.. indahnya pelangi tu.. bertuah betul dapat capture momen ni..

Unaizah said...

Very beautiful indeed....

hainom OKje said...

Cantiknya pelangi dan rumah tu Ros hehe....
Bab nak menggoogle tu Okje serahkan pd Ros tuk mencari! hehe...Okje tolong baca je...hehe boleh gitu?

hainom OKje said...

Cantiknya pelangi dan rumah tu Ros hehe....
Bab nak menggoogle tu Okje serahkan pd Ros tuk mencari! hehe...Okje tolong baca je...hehe boleh gitu?

blog-tips-kurus said...

cantik!

rumah mommy pon cantik.. :)

rostina76 said...

Salam UA...tule,1st time tgk atas roof penuh mcm ni

rostina76 said...

InshaAllah azu...Internet aku prob ni...online guna JP je ni

rostina76 said...

Sama la dgn kami 1st time tgk yg penuh

rostina76 said...

Wmslm Atie...subhanAllah!!!!btw rumah pinjam je tu.smp masa Kena pass kat tuan dia.huhu

rostina76 said...

Hi dini...Comey kea....itula rasanya twin

rostina76 said...

Wmslm....Salam Kenal sis.precious moment time tu.lama kami mendongak ke langit

rostina76 said...

Indeed

rostina76 said...

Semuanya milk Allah & org lain...pepun bersyukur

rostina76 said...

Rumah pinjam mommy tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...