بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Friday, 3 May 2013

Fried Banana with Peanuts Butter Ice Cream

Entry Tertunggak (sepatutnya publish semalam sbb nak himpun resepi pisang goreng special dlm satu hari, tapi biasale internet GHAIB)

Yang ni plak (masih lagi resepi pisang goreng tapi dikomersialkan) ' Pisang Goreng bersama Aiskrim Mentega Kacang @ Fried Banana with Peanuts Butter Ice Cream.......Kalau yg pisang goreng berkeju tu mommy dah WOW!!!! yang ni plak sampai tak terkata sedapnya. SERIOUS u all, kalau u all rasa nikmatnya makan aiskrim especially time2 panaskan, resepi ni lagi la nikmat. Tak caya blh try & update mommy. 


Btw this idea come out bila mommy tgk rancangan 'Take Home Chef'. Chef hensem tinggi lampai yg menggoda tu, Curtis Stone (amboi!!! pjgnya describe mamat ni. Bukan apa dlm rancangan tu dia impromptu akan tegur & tawarkan diri utk memasak surprise kat rumah org yg dia select tu. Yang semua org perasan, yg dia pilih tu semua pompuan yg cun melecun (itu tandanya dia ni menggoda) hahaha!!!!suka hatile, yg penting dia pandai masak). Dalam salah satu episod tu dia sediakan menu ni la cuma pisang tu dia goreng dgn tepung gandum biasa manakala mommy plak goreng pisang tu still follow my ancestor punya style. Yang paling penting aiskrim tu rahsianya. 

So far mommy blm pernah makan aiskrim peanut butter  ni, tak terfikir plak peanuts butter blh mix perfectly dgn aiskrim vanila. SUKA SGT dpt resepi ni. Ringkas & nikmat.

Yang paling syok tu time aiskrim tu masih sejuk2 tapi dah start meleleh atas pisang goreng. Uish!!!!lap2 ayaq liuq meleleh tu.....Mommy rasa mcm tak jemu je nak ngap lagi & lagi tapi kena isyhtifar banyak2. Harus rosak lagi penimbang cun mommy tu.



8 comments:

ummuaidan said...

salam ros..
kreatif tul ..ngan aiskrim lak yer..makan petang2 sure sedap kan..
psst..ari nie pun UA dah byk makan aiskrim ..hehehe

lady lavender said...

3 combinations! Memang pencetus idea betul la ros ni ;)

Tak terpikir pulak combination peanut & eskrim tu...

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

kak Ros tak pernah buat , mesti sedap ni...

nurbijen said...

peanut butter+ aiskrim? look yummy :)
harus dicuba juga ni...

rostina76 said...

ummuaidan: salam UA. heheh!!!nak avoid bereksperimen yg agak heavy tapi still tempting & kenyang maka terhasil le yg simple dimple mcm ni. Try le plak aiskrim peanuts butter tu. sedappppp sesangat

LL: ros pun tak terfikir org blh campur. thanks to si hensem curtis stone ;)

Puan Ros: sedap

nurbijen: sure yummy!!!!harus tu.

ishamizu said...

Sedapnya kak Ros!! Mmg meleleh air liur..hehehe. Bilalah nak try ni?

hainom OKje said...

Kalau pisang gpreng pun makan ngan aiskrim....memang melampau namanya hehe...

rostina76 said...

ishamizu: bila2 goreng pisang tu try le

hainom okje: mmg melampau pun okje…….MELAMPAU SEDAP :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...