بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 4 March 2015

SELF DRIVE CAMPERVAN - Brisbane

Assalamualaikum & salam sayang semua.
Find difficulty to resume my writing in this blog (rasa cam nak stop je blogging)……..tapi banyak kali fikir cam sayang plak nak biarkan. Aduhai, banyak kenkangan lately ni, nak2 bila dah few days stop/bercuti mmg longlai la nak start. 
So mommy dah decided to resume my writing slow & steady je. BW kalau ada masa inshaallah jenguk2 jugak kekawan (kalau kekawan tak sudi singgah pun it's ok, mommy faham u all need two ways traffic..mommy xleh janji jadi kekawan u al yg aktif. Tapi sincerely I a type of person yg once kenal sure nak mesra walau jarang2 sekali bertanya khabar).

Mommy sambung dengan cerita ceriti jalan2 Aussie (phewwww!!!!penat dah nak mengimbau tetapi kena jugak simpan kat sini untuk kenangan 3A).

Kami arrived Brisbane on Friday 12/12/2014 at about 2pm. Masa kami landed hujan tengah turun 'renyai2 bahasa'……Proceed ke luggage claim but stranded kat situ lama la jugak abt 1/2 hour. 

Settle semua amik bag terus tahan cab untuk ke Rental Car Office. Urusan kat situ tak selama 1st time berurusan @Melbourne since daddy dah byk tahu rules & regular. Gedebak gedebuk dah 4pm+..

Sepatutnya agenda kami kat Brisbane adalah ke Lone Pine Koala Santuary tetapi terpaksa cancel dengan sadisnya sebab tempat tu tutup pkl 5pmHuhu!!!takkan nak masuk few minutes je tengok menatang koala tu (dah le mahal)……

Night stay plak sepatutunya kami camp somewhere kat Brisbane ni tapi masa nak book online tu xde info. Ada gak yg full…..

ENd Upnya daddy pilih terus campsite kat Gold Coast. Perjalanan dari Brisbane ke Gold Coast dekat je (about 45minutes - 1hr). Semasa dalam perjalanan tu ada la jugak ternampak signboard recreational park tapi kami malas nak amik risiko since xde study pasal tempat tu dari awal. Kami pun xleh nak agak mcmana traffic flow ke GC ni. Proceed terus ke GC for that day.

Check in campsite hari masih cerah terang benderang. So kami berumah banglo kat situ untuk tempoh 4 hari 3 malam. 

p/s: Brisbane la tempat yang paling boring kami tempuh sepanjang kat Aussie ni sebab xde langsung aktiviti kat sana kecuali Sightseeing sekitar bandar Brisbane
- south bank park (ada museum & science centre) 
- Roma Street Parkland
- City Botanic Garden
(mula tu ingat blh g petik apple cam Madam Fi citer tapi out season la plak time kami pegi ni).





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...