بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, September 10, 2014

Si Pinky Mommy

Assalamualaikum & salam sayang semua.. 
Harini ada sedikit ruang nak menjengah Wind of Change tapi masih lagi tak dpt nak BW sepenuhnya. Harap kawan2 tak kecik hati. Penyebab kenapa mommy xdak masa sangat lately ni adalah kerana Si Pinky ni laaaaa. Dok mengulit dia je lately ni. Huhu!!!


Al-kisah, hajat nak memiliki species Si Pinky ni dah lama (masa tahun pertama pindah Brunei lg) tapi hold2 sampai le this year baru berjaya memiliki. Walau dapat Si Pinky yg biasa2 ni pun alhamdulilah bersyukur sangat dah mommy sbb dapat test skill merempit atas kerusi ni (menjahit le tu). 


Mula2 tu dok melilau gak la mencari cikgu ajar menjahit tapi semua xdak info (Brunei ni ramai India2 yg bt tailoring di samping sebilangan kecil Philippines & Indo), maka hasrat nak menjahit tu terbantut. Pada masa yg sama semangat nak berperang di dapur masih kental (sebab tu xberjaya memiliki Si Pinky sbb dok perabih kat gadjet2 perang d'dapur). 


Sampai la akhir tahun lepas, putik2 cinta kembali berkembang…….mommy dgn semangatnya beli la buku panduan menjahit sbb nak sgt try jahit baju sendiri (sblm ni mmg xpernah buat pun cuma setakat jahit langsir tu pernah le). Tapi betul la kata pepatah "Kalau mencari ilmu biarla berguru baru tidak sesat"…… 


Try punya try mmg failed sesaja. Kain potong rosak camtu je. 
Dalam dok mencari info menjahit tu mommy banyak la come across org2 yg menjahit bag plak, disebabkan minat (nafsu gak ni) mmg suka dgn handbag2 ni, dan2 tu jugak la berpinar2 mata mommy nak buat bag sendiri. 


Bila try buat bag, alamak senang la buat bag compare to buat baju..So, sebagai catatan 2 tote bag yg Ahdia pegang tu la mula2 sekali bag yg mommy buat sendiri (chewah). At the same time sbb kena paksa dek Ahdia, mommy terpaksa gak la buatkan baju kenit utk teddy Ahdia (yg ni kira hentam cromok trace baju lama teddysib baik jadi). 


Di pendekkan cerita officially mommy sekarang dah blh la buat2 bag pakai sendiri & tempahan kawan2 serta saudara mara terdekat. Bag kat atas tu bag pertama selepas dapat ilmu. 
Pasni jgn muak la ye kalau2 asyik dok baca citer pasai handbag plak :P






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...