بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Monday, 6 November 2017

PINDAH….wind of change lagi.

PINDAH RUMAH
Assalamualaikum & salam sayang.
 Just to update our new life here still in Brunei Darussalam.
Since Feb 2016 kami dah berpindah dari Kg Danau ke bandar Kuala Belait. Kira berpindah daerah jugak. Kenapa pindah? Huhu!!! keadaan rumah yg tiada penambahbaikan oleh landlord. Sayang sebenarnya dgn rumah & suasana Kg Danau. Especially nak berjauhan dgn jiran kami Kak Maria sekeluarga yg sangat baik hati. Begitu juga dgn jiran2 lain; Kak Maznah & Ustazah Mastuyah. Tapi pepepun kami happy dengan life sekarang. Anis & Ahdia pun seronok dengan sekolah baru. Mommy lagi la jugak seronok berdekatan dgn kelompok Malaysian di sini. Since 2016 jugak mommy busy conducting 'handmade bag class'. Alhamdulilah skrg dah jadi cikgu sandaran. Hahaha!!!!
Itu yg tak terjenguk blog sb kelas almost everyday. Ditambah dengan aktiviti Malaysian yg lain. Inshaallah ada masa mommy akan cuba sambung blog yg dah terbengkalai ni.
Di harap masih ada yg sudi baca celoteh mommy. Oh btw dah tak byk cerita anak2 mahupun masakan sekarang ni sb mommy jarang masak. Anak2 pulak dah besar panjang. Arfa dah bersekolah di KL, Anis next year bakal berganjak ke alam persekolahan menengah. Kalau terpaksa tinggal di hostel maka next year cuma tinggal Ahdia saja. Itu pun dah terasa betapa besar & remajanya dia. Cuma yg mungkin blh menghilangkan kesunyian daddy & mommy sebab si Ahdia ni suka berceloteh. Ada je cerita kwn2 yg kena dengar. Layankan ajela sementara masih ada waktu. 
Mommy cuba habiskan cerita2 holiday kami jelah sebagai kenangan di masa depan. Itupun dah byk moment yg dah terlupa. Phewww!!!setahun lebih dah cerita2 basi ni. 

2 comments:

Juls Julie80 said...

saya masih follow blog akak..patut ler senyap..hiihi

Amie said...

Selamat berpindah. Tak kisahlah asalkan rajin menulis hihihii...blog saya pun dah jadi blog rojak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...