بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Tuesday, 13 March 2012

An Evening @Kg Danau, Brunei Darussalam

Lama rasanya tak jot down N3 pasal kami2 je. Boring gak asyik masuk N3 masak je kan. Banyak sebenarnya citer nak jot down pasal 4A+R tapi banyak plak excuses yg ada. Daddy x suka sgt mommy expose citer pasal kami2 kat online baik FB maupun blog but for me it's a moment u should keep rewind in ur mind (fresh for ever). Kalau just ambil gambar & keep it dlm iPhoto pun x best gak sbb xde stories behind the scenes. Kadang2 kita sendiri pun lupa bila ambil gambar tu & apa peristiwa yg berlaku masa tu.
Ok la, mommy nak upload gambar2 yg mommy rasa kami x akan dapat semula bila blk ke Malaysia nanti. Walau bagi sesetengah org, gambar ni@ceritanya biasa aja but for US especially for me it's very special. Priceless i could say!!!


Aktiviti yg selalu Arfa & mommy buat waktu petang, main badminton. Tq to Arfa sbb selalu ajak mommy tanpa berputus asa. Ayat dia " mommy, jomla main badminton. Cakap nak kurus, mommy tu dah gemuk".......huhu!!!ayat bisa & pedih. Layanzzz pro main badminton.
Ironman tengah standby nak smash



Ni plak, Ironman tunggu nak terbang.


Ini bahagian hadapan rumah kami, tempat selalu kami main badminton. Privacy sbb tu mommy pulun main, kalau @Msia dulu nak keluar rumah pun segan. Keluar je terus nampak pintu rumah jiran, huhu!! Bestkan kalau balik nanti blh buat rumah besor privacy mcm ni (ehem!!!daddy keje kuat2 ye). 



Kalau xsempat main badminton, 3A ni main polis sentri adegan kejar mengejar. 
Selalu yg jadi polis Ahdia kot sbb dia yg selalu last kat belakang.Heheh!!polis kan 
dok belakang kejar org.



Dah penat adegan kejar mengejar, turun ke pantai plak.


Favorite diorg kalau xdapat mandi laut. Melukis atas pasir. 
Ni Ahdia wat muka mommy jadi queen ;)




Dah senja ni, nampak tak nun di sana...... itula workplace daddy. Kapal tgh load minyak @port LNG. Daddy kalau nampak flame besor dari top tu mmg gabra semacam le, bukan takut terbakor apa, tapi sure kena oncall le tu. Tempat tu sebenarnya jauh jugak dari rumah kami (kalau drive dlm 15min), tapi dalam gambar nampak mcm dkt je.


Hah!!!yg ni paling best. Aktiviti menarik bubuk (udang geragau). Nampak tak org tengah pegang jala tu. Itu bukan jala biasa2 tapi panjang bermeter2. Dorg ikat kat batang kayu setiap hujung, pastu sorang tarik dari atas pantai (bini2=perempuan) & seorang lagi tarik dari dalam laut (laki2=suami).......Kadang2 tu mmg jauh le dor jalan masuk dalam laut, ada dalam 200m kot. Tapi air mmg cetek la, time laut pasang xde la yg buat keje ala2 nak cari nahas ni. Kadang2 tu dapat jugak ikan2, udang, ketam etc.



Dalam picture ni mmg satu keluarga tengah berkerjasama tarik jala. Kira aktiviti masa lapang sekeluarga la jugak ni.


Sambung posing.....Main pun bertiga, gaduh pun bertiga.


Tinggal kenangan batang kayu ni. mmg tempat kami duduk2 rehat petang2 
tapi skrg dah xde. Dihanyutkan air ombak dah. Masa bln december lepas 
(masa kami blk ke Malaysia), tkg kebun bgt ombak besar sgt sampaikan 
naik ke atas tebing. Uish!!!cuak gak kan kalau tgk tu.


Alahai adik Ya sayang. Abg & kakak mmg sayang sgt2 kat Ya. 
Tapi time gaduh, sayang ke mana gak.


Writing on sand again!!!!



Alahai sampai terpejam2 mata nak tunjuk bucket kenit dia.


Ayoo!!!nampak b#%t*t



Model ronggak!!! mcm citer baywatch. opps!!nauzubillah. Jangan le jadi seksi ye kak bila besar.




Ultimate goal!!!mandi laut.......syiok!



Gaya bebas......tidur.






Seronot kan layan budak2 main air.....hehe!!!hari dah pun senja, kami masuk rumah dulu ye. Nanti2 senang & rajin mommy upload gambor 4A+R lagi.

5 comments:

~fsyakirah~ said...

best nye dpt mandi pantai..dah lme dah x mandi pantai...T__T
besarnya rumah che yu..

"A Happy Family"...^__^

Harleena Kassim said...

besarnya rumah Ros... Macam2 aktiviti boleh buat.. Tentu seronok dapat sama2 main ngan anak2 dalam kawasan rumah..

rostina76 said...

c.yu tg k.kirah aje ni blm smp nak ajak berendam dalam laut.......

rostina76 said...

Harleena: Huhu!!rumah pinjam je, smp masa kena hand over. btw @Brunei ni majoriti rumah mmg besor2. Kalau @Msia ala2 datin jela kan duduk rumah mansion ni. Alhamdulilah, mmg bersyukur sgt2 sbb dpt spend totally masa dgn anak2+hubby. dulu kami PJJ (perhubungan jarak jauh).

~fsyakirah~ said...

inshaallah..satu ari nnti smpai la kt sane..tunggu tau..hehe.^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...