بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Friday, 30 March 2012

1st term School Holiday 2012 -part 1

Burrpp!!!dah kenyang mommy makan nasi dgn masak lemak terung budu & sotong goreng. Alhamdulilah, kenyang.....Daripada tido di petang hari (x elok kan tido ptg2) lebih baik mommy jot down pasal cuti baru2 ni.
As per plan, alhamdulilah semua smooth mengikut schedule cuma reading story book in mandarin oleh Arfa je kena skip sbb Ms Peng baru nak cari buku yg sesuai utk Arfa. Later she will carry on during tuition class. Anis & Ahdia alhamdulilah followed the schedule.
Seperti dijanjikan (pantang janji dgn dorg ni, mesti dituntut habis2an) activity wajib masa cuti tu of course 'splash time'.......kalau ikut dorg ni hari2, pagi petang pun nak g swimming. Huhu!!!rules are rules.....after settle their homework's baru kami pergi sport complex @Tutong. 1st day pergi hari Jumaat( 16/3/2012) sbb Khamis mlm tu semua dah buat homework's siap2 (kecuali K.Anis sbb dia kena buat project so mommy KIV dulu).
Gambar2 mommy snap on the1st day splash time. Masa ni muka putih2 lagi......tg hari last ye.


Ni sport complex Tutong. Kecik je tempatnya maklumle rakyat tak ramai, lagipun Tutong ni kira district.

Lagi view dpn aquatic centre
.
Sejukkan diri dulu b4 terjun pool.

Seronot sgt le tu especially Ahdia.

 Sengih punye le lebar.



1st day ni xde org @toddler pool kecuali 3 ketul huruf A ni.


Mula2 Arfa tinggalkan kolam kecik, masuk kolam yg dalam...Pastu xlama tinggal Ahdia sorang2 kat kolam kecik tu. Anis mmg berani sikit swimming ni walau x join intensif class masa @Pusat Akuatik Shah Alam dulu. 

Arfa dikepung oleh 3 ekor dolphins. Mommy shot dr jauh.

Okey, abis hari pertama.....kedian hari Selasa (20/3/2012) pergi lagi. Isnin x pergi sbb g dental check.
3rd time hari Jumaat (23/3/2012) plak pergi. Last day pergi hari Sabtu (24/3/2012) dgn daddy sekali.
Kat bawah ni mommy post lagi gambar2 last day sebab nak bg nampak perubahan ketara 3A jadi 3 org budak hitam. Dengan mommy & daddy skali jadi budak hitam....So, haritu ada 5 org budak hitam. Hahaha!!!Arfa balik sekolah 1st day tu terus bgt kwn2 ckp dia hitam. Masa mandi petang tu bukan main sental lg dia dgn body shampoo kat muka. Pastu tanya "mommy, Affan dah nampak putih skit tak?".....Haha!!!risau tu jatuh saham kalau hitam.

Berkilat dah lengan, tapi ada dorg kisah .
Anis sampai menggelupas bibir. Silap mommy gak lupa nak pakaikan sun protection/sun block lotion.

Budak hitam no 3 merajuk sbb org tinggalkan dia sorang2 kat pool toddler. Mommy le layan dia. Oppss!!lupa nak bgt hari last dgn mommy skali terjun pool. Hehe!!!lps gian lama xmsk pool, lgpun org xramai. Nak bgt rahsia, mommy swam kat toddler pool je ye, yg adult punye aku takut lemas. Huhu!!


Mommy jadi mermaid. Si Ahdia ni asyik bertenggek je atas blkg mermaid tu. Huhu!!

Terjun lagi!!!!ni last jump dah ni b4 bilas nak blk.

Tunggu til next school break plak le nak dtg pun ye. Kasi bersalin kulit baru dulu, baru blh hitamkan semula.





7 comments:

izan mama mia said...

bestnyer bermandi manda..

MOH KEMBARA said...

Salam Yong,

Sonoknya berendam. Tapi tak ramai pengguna ya...

Mamasya said...

Slmt berhujung minggu Ros.seronok anak2 berenang...main air dlm cuaca panas..nyaman terasa. sejak dok Cairo ni anak2 mmg tak mandi manda di pool sbb cuaca sejuk memanjang.
re; pulut hitam tu tapis biar kering dulu baru tumbuk.tp boleh juga blender pulut hitam terus tanpa rendam.

Mamasya said...

Slmt berhujung minggu Ros.ceria anak2 dpt mandi manda....berendam lama2..
re; Ros; beras pulut hitam tu kena tapis biar kering baru tumbuk/blender. tp boleh juga kalau nak senang belender terus pulut hitam tak payah rendam.

rostina76 said...

Dah xde bende lain nak buat mama mia spjg cuti sekolah. daddynya xleh cuti.huhu!!

rostina76 said...

Tmpt teman ni panass sesangat skrg ni yong....sambil2 tg bdk2 berendam, mommy pun join sama.hehe!!! Ye tmpt deme ni xramai rakyat, besor lg Perok rasanye..huhu!!!lengang je semua tmpt. itu yg sakan jadi mermaid ;)

rostina76 said...

Kalau cairo suhu sejuk sepanjang masa ke kak?
btw tqvm for the instruction. ingot nak buat gak dlm masa terdekat ni cuma malas nak g tebang pokok pisang lg.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...