بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Monday, 6 November 2017

PINDAH….wind of change lagi.

PINDAH RUMAH
Assalamualaikum & salam sayang.
 Just to update our new life here still in Brunei Darussalam.
Since Feb 2016 kami dah berpindah dari Kg Danau ke bandar Kuala Belait. Kira berpindah daerah jugak. Kenapa pindah? Huhu!!! keadaan rumah yg tiada penambahbaikan oleh landlord. Sayang sebenarnya dgn rumah & suasana Kg Danau. Especially nak berjauhan dgn jiran kami Kak Maria sekeluarga yg sangat baik hati. Begitu juga dgn jiran2 lain; Kak Maznah & Ustazah Mastuyah. Tapi pepepun kami happy dengan life sekarang. Anis & Ahdia pun seronok dengan sekolah baru. Mommy lagi la jugak seronok berdekatan dgn kelompok Malaysian di sini. Since 2016 jugak mommy busy conducting 'handmade bag class'. Alhamdulilah skrg dah jadi cikgu sandaran. Hahaha!!!!
Itu yg tak terjenguk blog sb kelas almost everyday. Ditambah dengan aktiviti Malaysian yg lain. Inshaallah ada masa mommy akan cuba sambung blog yg dah terbengkalai ni.
Di harap masih ada yg sudi baca celoteh mommy. Oh btw dah tak byk cerita anak2 mahupun masakan sekarang ni sb mommy jarang masak. Anak2 pulak dah besar panjang. Arfa dah bersekolah di KL, Anis next year bakal berganjak ke alam persekolahan menengah. Kalau terpaksa tinggal di hostel maka next year cuma tinggal Ahdia saja. Itu pun dah terasa betapa besar & remajanya dia. Cuma yg mungkin blh menghilangkan kesunyian daddy & mommy sebab si Ahdia ni suka berceloteh. Ada je cerita kwn2 yg kena dengar. Layankan ajela sementara masih ada waktu. 
Mommy cuba habiskan cerita2 holiday kami jelah sebagai kenangan di masa depan. Itupun dah byk moment yg dah terlupa. Phewww!!!setahun lebih dah cerita2 basi ni. 

8 comments:

Juls Julie80 said...

saya masih follow blog akak..patut ler senyap..hiihi

Amie said...

Selamat berpindah. Tak kisahlah asalkan rajin menulis hihihii...blog saya pun dah jadi blog rojak!

m.u.l.a.n said...

Kami pon rasa penat sebelum ni sbb major pindah 2 kali dalam 12 bulan.. Kerteh to Cyberjaya to Kerteh.. Alhamdulillah settle sudah, blog mcm chipsmore hehe kejap update, kejap lupa..

Kuazue Mohd said...

kami sentiasa tunggu mommy tu update blog dia.. huwaa.. tak cuke lah.. sekarang ramai geng blogger dah lama tak update blog dah...

شركة تاج said...


شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء


شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة رش دفان بالدمام
شركة رش مبيدات بالدمام

شركة تاج said...



توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف



شركة المثالية said...


شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

aprilia said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...