بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Saturday, 1 March 2014

Namsan Traditional Village & terjumpa pelakon Korea yg famous

Assalamualaikum & salam sayang semua.
Cepatnya masa berlalu….dah hari Sabtu. Esuk dah weekend, maka bermula la nanti episod boring kami yg suka berjalan ni. Daddy akan tanya mommy "nak g mana harini?" (fyi itu soalan wajib tanya & jawab daddy/mommy semenjak mendarat kat bumi Brunei nan permai ni). Huhu!!!!pastu mommy pun sokmo le jugak jawab "singapore"….."bandung"……."Kuching"……"jom jumpa Pontianak"………Hahaha!!!!korang faham tak jiwa sinisnya dalam menjawab soklan "wajib jawab" daddy tu. Kadang2 tu rasa cam nak skip je Ahad (haaaaa gilos, org semua berebut2 nak tg Ahad mommy xnak plak). Biasale tu kalau surirumah dia lebih suka hari2 weekdays sebab rumah sunyi sepi & kemasssssssss je. NO!!!!!the truth is Brunei ni sempit & xde attractions sgt cam Malaysia tercinta. Kalau kat Malaysia kan time weekend (walau sehari je cuti) blh lagi bwk anak2 g holiday & paling2 komang (ni bahasa dialek ambo maksudnya plg2 lekeh la) blh lagi main2 air kat air terjun. 
Kat sini kami dah abis round (haaaaaa!!!amekaw abis round dah). Bila mommy mitak ulang g Kg Air ala2 Venice of Asia (korang jgn taktau tittle hebat tu), tak nak plak daddy ni. Nak pegi tempat tak pergi lagi mana nahado. Mommy nak g Kg Air sebab nak shot filem utk Wind of Change sebab blm ada entry pasal Kg Air yg famous @Brunei tu. Pergi awal2 dulu gambar tak berapa nak lengkap. Jawabnya kena la tunggu sapa2 dtg melawat & mommy jd tourist guide baru blh jotdown entry Kg Air.
Alamakkkkk!!!!dah tersalah topik. Bukan nak citer pasal Brunei tapi nak tayang citer Korea. Mana ada org nak tgk drama Brunei, yg dok tercegat depan tv mesti nak tgk hero2 & heroin2 Korea yg cun melecun kan? 

Okey2 jom layan citer Korea. Pelakonnya yg kami jumpa :

Shin Ha San Arfa

Kang Soo Joon Anis

Lee Rae Mun Ahdia

(korang nak tau mcmana mommy jumpa nama hero & heroin ni, haaaa tgk SINI)

Sambil tgk, sambil gelak sorang2ni pelakon tambahannya:


Han Hyun Byung Daddy

Han Hye Ri Mommy

Kuang3x………Maafle kalau u all terpaksa menonton drama Korea yg pelakonnya tak cun melecun. Nak buat camno budget ciput. Pepepun dalam citer ni semua asli tau xde bedah2 plastik@kertas@kain. Tulen nur Islam belaka, heheh.


Adoilaaaa, sebenarnya mommy takde point sgt nak citer pasal Namsan Traditional Village ni sebab kami mmg mcm lipas kudung bergerak (nak g toilet pun tak sempat). Terasa lama sesangat dlm train dr Nami ke Seoul sebab kami sampai ke sini dah jam 7pm. Tempat ni tutup pukul 8pm, so mmg round sekali scan je, tambahan plak dah malam. Gelap & rasa cam tak menarik nak buat filem Wind of Change. Muka2 pelakon pun dah monyok sebab lapar. So, lepas dah tgk tempayan budu,  rumah2 org Korea dulo2, say hi, bye2 kami pun bergegas ke Hongik Univ (tempat yg sepatutnya kami catch up 1st day smp Seoul mlm tu tapi terpaksa cancel sbb train lambat dr Busan).


Sapa2 nak g Korea blh study info DI SINI




6 comments:

ZalinZalina said...

Semalam kak ina takleh nak masuk blog awak ni tau...ada virus malware...tapi hari ok pulak... memang kitorang dah lama berangan nak gi korea...tengah kumpul duit lagi ni...he he... apapun seronok bila baca entri awak kat sana :)

Tihara said...

bestnya kak korea
1st time saya jejak brunei,saya teringat ibu negeri saya kuantan
cuma brunei algi bersih sangat2.. :)
korea ni tah bila nak jejak..mih3 :)

aTieYusof Family said...

InsyaAllah boleh rujuk N3 akak ni klu nak ke Korea nti..mana tau ada rezeki kami ke sana..hehe :)

aTieYusof Family said...

InsyaAllah boleh rujuk N3 akak ni klu nak ke Korea nti..mana tau ada rezeki kami ke sana..hehe :)

ishamizu said...

Hihi kelakar! Sy igt pelakon korea manala tadi..klu Lee Min Ho ke sure nangis sy kejelesan kt sini..hahaha..

Nway bestnya dapat bgambar dgn kostume2 traditional korea tuh..sbg kenang2an kan..;)

rostina76 said...

zalinzalina: ye kak. ros pun sama keluar warning malware tp blh je redah…sib baik dah ok

tihara: ye tihara, brunei ni lebih kurang cam kuantan je tapi rasanya kuantan lg happening

atie: inshaallah atie, rezeki masing2

ishamizu: kuang3x…. sib baik xjmp betul2 ye. actually kami frust sebab xleh pakai hanbook yg betul2 itu yg hanbook tipu2 pun jadile.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...