بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Saturday, 8 March 2014

Korea - Hello Kitty Cafe

Assalamualaikum & salam sayang semua. 

google picture

Sambungan dari hari ke-3…….abis saja posing dlm trick eye museum, kami patah balik & singgah Hello Kitty Cafe. Anis & Ahdia cukup teruja bila tengok cafe ni sbb mmg dua2 pun peminat tegar Hello Kitty.

google picture
Fyi guys……Hello Kitty Cafe is a place would surely be a paradise for Hello Kitty lovers out there- with all that pink and all that kitty! Every inch of this cafe is decorated Hello Kitty style.
google picture



It is without a doubt one of the most beloved cafes in Hongdae area. Don’t go there if you want to have a meal because only desserts and drinks are available. 

google picture


Some of the most popular items are Kitty waffles, mousse cakes and cafe latte sprinkled with cocoa powder in the shape of Hello Kitty. You can also buy some souvenirs like stuff toys, tumblers, shirts and accessories.


Fortunately this cafe operate til midnite 11:00pm. Otherwise kempunan lagi la kami.

The funny things during that time was, only the female among us felt really excited about this place but not the guys. The daddy even doesn't want to take a seat & enjoy at least a cup of coffee. Huhu!!!!poor Anis & Ahdia. 


Really disappointed with the daddy. After pujuk session, mommy managed to gain back the mood (at least not to let them tarik muncung).


You know how i gain back their mood? 
Hahaha!!!!


Ni mitak tlg dgn mamat Korea, posing sikit dlm Hello Kitty Cafe. Done!!!


Btw mommy could not agree more dgn daddy abt the idea of having a cup of coffee there. Mahal & not worth it utk perut yg tengah kebulur time tu. Heheh!!!


At last kami really enjoyed nasi goreng seafood Korea yg famous tu. Entah apa namanya but I really love it!!! For cheer up lagi keadaan masa tu, mommy let Ahdia be the photographer (padahal mommy malu nak snap gambar amoi yg masam tu. Pas Ahdia snap gambar dia baru senyum. Heheh!!!sepesen dgn Ahdia rupanya).

7 comments:

mama_saly said...

Wahhh...... terujanya sy tengok k.ros..semuanya hello kitty.hebat sana ya..cute sgt..sampai dlm corak air pun hello kitty..sape2 yg minat hello kitty psti x nk balik duk sana...hehee..very cute

Jari Manis said...

So cute lah cafe rsmai traveller from msia singgah sana then jm pun nk try jgk lsh kt cafe ni

NzA said...

kunjung balas...wah bestnya cuti2 obesi..comel je 2 org kanak2 rebina tu.....ni kalau ank ke 3 akak tgk p korea mesti xsenang duduk dia..nk sgt p sana...he3x.....

wantie said...

Wah bestnya...lawa plak tu. Bila la kat nedia ni nak wat konsep gini yer

BIBIE KARIM said...

Wah senangnya beli jiwa dua princess tu. Hepi dapat bergambar ngan Oppa. Masa Bibie gi dulu, dah mengalahkan budak excitednya. Dahlah accident pakai baju sama kaler background cafe. Haha. Padahal bukan minat Hello Kitty pun, tapi sebab fav color so haruslah pasrah.

Cho Zila said...

alahai bestnyer .. anak2 memangler sukakan... isyh berangan dah akak kalau dapat pergi sini tau...

hainom OKje said...

Alahai siannya anak dara dua orang termasuk mak dara jelita ni....tak dilayan .....dah namanya Hello Kitty yg come come gitu macho man mestilah tak suka Mommy....Daddy and abg! lain kali buat buat suka tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...