بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sunday, 9 March 2014

Kehilangan MAS MH370

Assalamualaikum. 
Negara dikejutkan dengan kehilangan pesawat MAS MH370 pagi kemarin. Since semalam mood mommy bercambur baur rentetan dari kes kehilangan pesawat MAS MH370 ni (n3 semalam dah terauto publish maka baru harini dpt buat n3 khas).

Memang moody kalau nak ulas semua segi kes ini apatah lagi dengan tohmahan & kata2 keji manusia yg bercakap tanpa menggunakan akal & budi pekerti.
Apapun kita sebagai manusia yg dikurniaan akal fikiran yg waras tak kira bangsa, agama, keturunan, datang dari negeri @negara mana & apa jua latar belakang kemahiran  sama2 la berdoa & memohon dari yg MAHA BERKUASA agar semua penumpang & anak2 kapal terselamat. Jika sekiranya ditakdirkan sebaliknya kita doakan juga semoga kita semua diberi petunjuk & kemudahan untuk menemui bukti. Selitkan juga doa semoga semua ahli keluarga mangsa tabah & menerima apa jua ketentuan ini dengan hati yg redha.


Sebagai seorang muslim ayuh sama-sama kita doakan agar Allah memberikan kemudahan kepada kita semua dan keluarga mereka yang terlibat.

Hasbunallah Wa Nikmal Wakeel!
(Cukuplah Allah menjadi penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik pelindung!)

11 comments:

Sue Bee said...

sama-sama kita mendoakan yang terbaik untuk mereka

NEKCIK said...

Semuga Allah permudahkan untuk ditemukan mereka semua dlm apa keadaan pun...Allahlah penentunya!!

Jari Manis said...

Hanya mampu berdoa utk mereka

UmmuAidan-Arissa said...

Betul tuh ros..apapun resultnya nanti kita doakan yang baik2 sahaja tuk mrk..Allah knows best..

mama_saly said...

marilah kita sama2 bdoa agar segalany dipermudahkn olehNya.. Allah yg maha Mengetahui ats apa yg berlaku.

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Amie said...

Dalam keadaan seperti ini... hanya kepada-Nya tempat kita bergantung harap. Yang lain sedang berikhtiar, cuba sedata upaya untuk misi menyelamat.... kita doakan.... doakan... moga berlaku keajaiban-Nya... ya Allah.. kun fayakun!

ishamizu said...

Sedih kan kak ros..kita yang tade saudara mara dan keluarga dlm flight tu pon berasa sedih inikan pula keluarga dan sedaramara seniri..tak faham bila ada juga yg beri komen mbuta-tuli..geram je rasa..langsung tak fikirkan perasaan org lain..:(

sitiezahim said...

amin :(

Kuazue Mohd said...

amin... dari last week hati tak beh.. sudhnya sabtu hari kejadian, tak dpat tidur pai jam 3am.. mcm terasa2 benda tak elok nak jadi tapi tak tahu apa.. bangun pagi subuh.. tau2 MH370 dah hilang.. memang sedih..tak tau pasai pa pun.. bukan nyer ada somebody yg close to me pun atas kapal tu.. tapi tetap sedih n berharap kita jumpa MH370 itu, walau apa pun yg terjadi..

hainom OKje said...

Ta Allah moga kau permudahkanlah usaha mencari MH370 aminnn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...