بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Tuesday, 18 March 2014

APPLE CIDER VINEGAR

Assalamualaikum & salam sayang semua.
Hajat di hati nak habiskan entries Korea tapi mood blm dtg nak mengimbau kenangan di sana. So, tunggu la turn Korea tu bila2 free.


Harini mommy update sikit la perubahan rutin mommy lately ni (semoga memberi ilmu kepada yg lain juga, Inshaallah). Since mommy dok sakit tumit baru2 ni, mommy jadi lebih health conscious & mula mencari supplement yg relevant. Mula2 (dah lama ni since early last year kot), mommy ada juga consume product shaklee (terpaksa beli bila didesak oleh member, heheh). 


As many say, pepepun yg lebih utama adalah senaman: indeed!!!!!sejak practice Circuit Training (almost everday juga buat)yg Kevin suggest tu mmg terasa badan lebih ringan & body mcm sedikit fit. Sakit tumit mmg alhamdulilah dah kurang. At the same time, mommy mula consume ACV (apple cider vinegar). Dah lama dok dengar org sembang & suggest ACV ni tapi mcm masuk telinga kanan, keluar telinga kiri hingga la last month barula mommy cuba. Mommy gandingkan ACV ni dgn madu. Mula2 tu beli madu yg biasa dok jual @supermarket tapi baru2 ni mommy terjumpa madu SUMBAWA ni. Memang sedap & rasanya pun lain sikit compare yg mommy dok beli yg biasa tu. 


Tujuan utama mommy consume ACV ni tak lain tak bukan sbb nak reduce cholesterol (plain oats tetap consume juga every morning). Yang bestnye secara tak langsung, my weight juga dah sedikit drop (dikit2 dulu ye). Sebelum ni mmg liat sangat nak kurangkan 'kg' walau dah cuba mkn mcm2 yg org suggest tapi sejak consume ACV + oats + shaklee products + circuit training = -2kg.Yeay!!!!!


Btw banyak lagi tau kelebihan ACV ni, u all boleh refer blog ni. Nak beli pun senang je, takyah melalui agent2 bagai. Hahaha!!!!g je giant sure ada & harganya pun murah je. Yang botol besar tu mommy beli dlm rm20 lebih je. Alhamdulilah!!!!benda murah tapi yg penting banyak manfaat.

13 comments:

Nastyna said...

Yayyyyy for ACV, saya pun wajib ada kat umah benda ni, but normally saya guna untuk luaran la, untuk rambut and it is the best to cure kulit kering, biasa la kan sini kalau udara kering kulit sampai terkopek berdarah2. mmg banyak khasiatnya, and yang penting, natural.

Jari Manis said...

ACV? Ni festime jm dgr nampak sgtlah tak tahu kan. Kat giant ada jual? Ok2 nk try cari coz jm pun dlm kategori nk kurangkan sikit berat ni :-)

Bicara Kak Noor said...

aduh dah turun 2 kg ke Ros, tingin nk tengok orang kuruih ni singgah lah umah nk cek hahaha, akak pun nak jugak lah kuruihhh

ZalinZalina said...

Semangat Ros semangatttt..memang kena usaha lebih sikit dan korbankan apa yang patut...teruskan usaha ye Ros :)

Anonymous said...

shaklee products mne nk cr?boleh suggest kn?

nurbijen said...

first time dengar ACV... kena google lebih lanjut ni...
btw, tahniah kak ros dapat kurang 2kg... jeles jeles.. nak kurangkan kg jugak...

Petak Bunga said...

dulu amal juga acv ni..
lama dah tak ambil.

Suzana Ibrahim said...

As-Salam Rezwati,informasi yang amat berguna.kita dah folloe blog awak.come and join my blog pula.selamat berkenalan.

rohalili hassan said...

first time dengar n tengok acv ni..bagus kan berkesan 2kg tu turun tahniah yer Ros..ada hati gak ni nak menerai jap lagi pi terjah link kat atas tu..thanks yer ROS for this info :)

rostina76 said...

nastyna: wow!!!good sharing nas. kulit kros ni kering jugak walau dok duk tmp ada snow. hehe…..guna camna klu luaran tu sbb bau dio kuat menyengat hidung tu. klu hok tumpah sikit pun pening bau. cu describe skit nas buat camna

JM: masyaALLAH!!!!engkau dah kecik molek nak kurangkan lagi. satgi mau tinggal tulang je weh. byk2 jalan nanti kalau kurus sgt ditiup angin plak. heheh

knoor: uish!!!!bahaya singgah rumah knoor. elok2 ros dah -2kg nanti p rumah knoor +10kg plak. rumah knoor tu bahaya byk makanan sedap2. hahaha!!!! better knoor mai check sendiri kat rumah cheq ni ha. asyik org je g rumah dia, mana aci

zalinzalina: mmg byk yg dah berkorban ni k.ina….mula2 berpinar mata buat circuit training tu. nasi pun sekali je sehari hadap. huhu!!!!nak sihat punya pasai xpela

anony: ros beli dgn kawan gak. byk le online seller leni. kalau nak beli dgn kwn ros, u PM fb ros nanti ros bgt ctc no dia

nurbijen: setelah berkurun, 2kg jeeeee nur. tapi alhamdulilah la dpt juga kurang sikit (takut tgk no kat penimbang tu)

petak bunga: wow!!!patut u cantik ;)

suzana: salam suzana….selamat berkenalan. tq sudi follow ros. nanti ros reply ye

rohalili hassan: tq roha. btw yg elok kita sama2 try ye ;)

BUMDA said...

Bunda pernah dengar khasiat cuka epal ni...tapi belum pnh beli...

Sue Bee said...

penah jugak SB dengar product ACV ni tapi tak tau kelebihannya..consume oat tiap hari cam sya jugak..walaupon SB kurus cekeding, paras kolestelur tu kna jaga jugak ehh

NEKCIK said...

nekcim suka guna buat acar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...