بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 5 March 2014

MUSIM BUBUK

Assalamualaikum & salam sayang semua.

Semalam k.Maria (my neighbour) kidnap my 2 gegirls bawak jalan2. 


Mula tu katanya nak bawak pegi kebun tapi end up nya driving along the beach. Dengan keta estima klasiknya (byk keta depa2 Bruneian niyg estima buruk ni mmg yg dorg buat lenjan jelah). 

Masa mommy dok angkat kain dr ampaian tiba2 dorg muncul dari backyard kami (dr pantai dgn keta), siap bimbit plastik. 

Sekali dia bgt org dah start tarik bubuk kat pantai & ni dia nak share bubuk dgn kami sebab banyak org bagi free. 

Fyi, dorg tarik bubuk ni time laut surut & tenang. Mommy pernah cerita sikit pasal ni dalam N3 An Evening in Kg Danau.


Tudia, rezeki di petang hari.

For gegirls mmg happy teramat la dpt jumpa Areesya (semua dgn uniform sekolah lagi sbb 3:30pm blk sekolah ugama terus g rumah Areesya.

Abang pun apa kurangnya, tak sedar diri dah year 6 & big exam tahun ni tapi hari2 main dgn kawan2. Bila laut tenang sikit baru mommy benarkan dorg turun pantai tp still xbagi mandi laut. Pepepun, nak tegas sangat kesian juga kat dorg. Mommy rasa biarla dorg feel jadi budak kampung sebenar sementara kami masih di Brunei ni. Rasanya kalau kat Malaysia mmg jadi KL boy la.

10 comments:

Bicara Kak Noor said...

bestnya dapat bubuk fresh mresh tu dgoreng buat cucur sedapppp bah

Tengku Damia said...

Salam Kak Ros,

Uiks!Bukan yg orang buat belacan tu ke?

Tihara said...

yang orang bubuh dalam mee rebus tu ker

@na said...

oooo lagu ni bubuk...anak2 udang!!!

UmmuAidan-Arissa said...

Ingat bubuk hok duduk dale beras tuh ros..heheh, bubuk nie sedap goreng kot dok?
Biarlah demo tuh non sronot sikt..ngaji sokmo tenseng jugok tuh..heheh

Kuazue Mohd said...

OOOO udang geragau ker..

kuazue.blogspot.com

Ayu said...

wah ini belakang rumah ros ke?..wah bestnya ros..tengok tu fresh dari ladang udang2 tu..memang sedap kalau buat perencah tu..:)

Nastyna said...

bubuk tu udang kecik2 eh? habis tu akak masak apa ngan bubuk ni?

Betul tu, selagi ada peluang, let them enjoy the kampung life, bukan senang na dapat peluang macam ni.

❤Kamsiah❤ said...

bubuk tu yg dibuat belacan tu ke??

sitiezahim said...

salam kak ros.. wah besnya kat umah ada pantai hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...