بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Monday, 24 March 2014

Korea - National Palace Museum

Assalamualaikum & salam sayang.
Hari ke - 5 kami di Korea tumpuan lebih kepada sightseeing for cultural di central of Seoul. Mula2 kami menuju ke National Palace Museum of Korea (menurut guide kami jarang Malaysian yg singgah ke sini infact dia pun itula 1st time sampai). Hahaha!!!!!nampak noooo kami ni suka benda2 klasik/museum.

 Museum ni actually just beside the Kyongbokgung Palace. Dah namanya museum of course la barang2 pameran adalah berkisar ttg sejarah Korea. Tapi as many know, Korea sebenarnya bukanlah bangsa yg cemerlang pada suatu masa dahulu (infact dorg ni ditindas habis-habisan oleh org2 Jepun). Jadi tak banyak sangat sejarah yg dapat diwarisi oleh mereka. 


So layan jelah ye beberapa keping gambar kenangan di dalam museum yg kami snap (sib baik boleh amik gambar).










Selesai menjelajah museum kami terus aje menapak beberapa langkah masuk ke kawasan Istana. Bersambung……...




8 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bestnya jejalan Korea ros... tengah musim apa disana Ros... akak pun teringin nak gi Korea ;)

Amie said...

Bestnya dapat menjejak kaki ke bumi orang.... selalu dengar tentang kehebatan tanah Kore, tapi tak sampai lagi...

Jari Manis said...

loorrr..tu je hikss...kalau JM lak tak minat sgt ngan museum ni so mmg tak masuk lah...FREE ke bayar ek

azieazah said...

Dari muzium tu nak ke kawasan istana agak jauh melalui terowong batu yang sejuk tapi jika cuaca panas camtu tak rasa bahang pun, kan?

Nanti tunjuk la gambar istana tu. Ada tak bergambar dengan pengawal istana yang pakai kostum warna warni tuh?

Kakzakie said...

Betul dulu Korea tak maju tapi sekarang dah jauh ke depan..

Suzana Ibrahim said...

kita di sini teringin nak gi tapi belum kesampaian lagi,dapat tengok gambar-gamabar kat sini pun dah puas hati kan.

Tuan Juhaida said...

Salam singgah.salam kenal.bestnya jln2 ke Korea.best tgk pic2 ni...teruja sgt!

Cho Zila said...

akakpoun suka melawat muzium... menarik per!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...