بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Friday, 28 March 2014

Korea - Seoul Plaza (Ice Skate)

Assalamualaikum & salam Jumaat semua.
Not much activities & new recipes have been done this week so I just proceed with few episodes left of our Korea Trip.

From the Gjengbokgung Palace - Gwanghwamun Square - Chongae Stream, we continue our plan to the Seoul Plaza. 3A dah tak sabar2 nak cuba ice skating (1st time juga for them). Ice skating rink ni dorg set up during winter & tempatnya berhadapan dengan City Hall @Seoul Plaza.

Dengan hanya W1000 (siap dgn sewa skates) maka ice skating le dorg beramai2. Manakala mommy plak jadi pro-camerawoman le (xkuasa aku jatuh nanti).


Mula2 tu Ahdia xmau cuba sbb dia keep cakap dia tak pandai. Tapi bila dia tgk kakak steady je & mommy pun convince kan dia yg Abg Wan akan pegang & tolong ajar baru le Ahdia nak cuba


Seronok bila tgk dorg skating tapi mommy mmg xmampu la nak cuba sebab nak harap kat daddy pegang mommy mcm Wan pegang Ahdia mmg xdpt le nak nolong sbb daddy pun terhoyong hayang gayanya. Kik3x..


Si Arfa plak cam biasa le. Konon terer tapi jap2 gedebuk. Pastu bangun dengan tersengih2nya. Sekali dia dtg dekat dgn mommy & bgt dia berlanggar dgn budak Korea (haru tul sib baik budak tu tak nangis & bgt mak dia).

Anis walau ada gak jatuh tapi dia slow & steady sikit. Pastu kat rumah ni pun dia ada main kasut roda so mcm dah ada skill juga la sikit meluncur tu.

Ahdia walau si Wan tu pegang dia tapi ada gak la gedebek jatuh sikit2, cuma gamaknya malu kat Wan tu jadi xde la dia tarik muncung @nangis. Tapi bila dah penat & surrender nak keluar tu sampai terjelir lidah penat gamaknya. Heheh!!!!

They really enjoyed ice skate on that day & for me tumpang happy je la utk dorg. About 3pm camtu kami dah otw balik since mlm ni kami akan gerak ke luar bandar untuk acara skiing plak. Phew!!! padat giler aturcara. 

Sampai area guesthouse kami (serius lupa dah nama tempt tu, ngok ngek btw mommy ni) kami singgah lunch & santap asam pedas Korea. Tak tahu la sebab kebulur @ apa tapi serius sedap sangat hidangan lunch kami aritu. Ada asam pedas ikan, seafood, tofu & dadar. Rasanya nama Korea utk asam pedas dorg ni Kimchi jjigae. 

9 comments:

wantie said...

ice skating? dulu masa anak dara kan, ada la ice skating ni kat Bukit Jambul... tu pun tak pernah try. hihihii... penakut..

hmm.. best nye tengok dorang tu. why mama tak nak cuba?

Jari Manis said...

Woww Ahdia..ada talent lah..dari jauh tak ada rupa budak melayu...dh macam anak org korea ...so sweet

BIBIE KARIM said...

Huaaa plan nak main ice skating aritu xterlaksana. Sibaik dapat main sledding. K'Ros sebut kimchi jjigae je, terus Bibie terliur tau. Yumms.

NEKCIK said...

lho tak teringat lak nak ke sini. .nak bagi feeling feeling winter! !

Cheq Sue said...

haduh....tak sabar rasanya nak ke korea bila nengok ke n3 akak ni...

Nastyna said...

seronot nya..gambar pun cantik2, dah la 3A muka ala2 korea jugak dah.

sarah said...

bestnya pi korea..bila la blehpi sana...

Cho Zila said...

cantik2 gambarni ... macam tengok kat majalah terkenal pulak rasanya.. bestnyer gi sana...

hainom OKje said...

Rugilah Ros okje tak nampak awak gedebuk hehe....alah org kat situ pun bukannya terer sangat gaknya.....
Hish .....ingat Korea punya asam pedas tak sedap?....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...