بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 5 February 2014

Menjadi Wanita Paling Bahagia

Assalamualaikum & salam sayang.
Harini kita rehatkan minda dengan khazanah ilmu yg begitu bernilai. 
Melihat sahaja tajuk (mommy pasti ramai juga yang teruja bila tgk tajuk N3 harini), hati mommy sudah berbunga2 rasanya & keterujaan itu lagi menebal bila terlihat tulisan 'International Best Seller'…….


Secara jujur mommy dah lama tak shopping buku2 ilmiah, walaupun semasa di Mekah tempohari daddy ada beli 3 buku yg best juga & Arfa juga membeli beberapa buah buku bacaan harian mengenai Sejarah Mekah & Madinah. Tapi dengan alasan kenkangan masa, mommy dok pegang, belek2 aje buku2 dorg beli tu tetapi lain halnya dengan buku yg satu ni.


Pemberian oleh seorang SAHABAT yg meninggalkan bumi Brunei baru2 ni, begitu istimewa bagi mommy. This is the best gift for me  that i really need (walaupun daddy ada bg something yg special, yg mommy perlukan sangat & mahal juga sebagai hadiah buat mommy masa @Madinah tu..daddy jgn kecik hati ye tapi mommy rasa buku ni special sgt).
Rasanya ucapan terima kasih tak dapat membalas kesudian sahabat mommy ni menghadiahkan buku ini disebabkan kandungan isinya yg sangat berharga. Jazakallahu Khairan Ya Sahabi.





Ditulis oleh DR Aidh al-Qarni & diterjemahkan dalam bahasa indonesia oleh saudara Akhmad Budhiyanto……walaupun ada perkataan2 yg kurang jelas maksudnya tetapi mommy dapat menghayati pengisiannya. Semoga wanita muslimah di luar sana juga berpeluang memperolehi naskah istimewa ini sebagai pedoman kita yg dicipta ALLAH sangat istimewa bukan sahaja di dunia malahan di syurga kelak. InshaALLAH



20 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

Kawe ado jugok buku nie ros en.AAA bg lamo doh mulo..kot english lah..bagus buku nie, motivate kito islamically..kawe kalu buku jenih gini hok written by non muslim mals doh nok bc lo nie..baik cari hok kait nge quran nge hadis, br betul..

hainom OKje said...

Pemberian dari sahabat dan suami tercinta adalah berbeza Ros...sentimental valuenya berlainan....
Dah khatam ke belum?

rostina76 said...

indeed….heheh ros baru je nak belajar berjinak2 dgn quran & hadis (nak baca sendiri lambat sikit tp dok dengar dr usrah tu alhamdulilah la, semoga istiqamah). btw hok buku so lg tu don't be sad penulis yg sama ada doh hok ni baru tahu. better late than never kan. semoga pasni ros jumpa lg buku2 best. UAA share la buku2 hok best tu

rostina76 said...

hainom okje: ye mmg berbeza okje. yg hubby bagi tetap pujaan hati cuma buku ni utk pengganti jadi sahabat di kala ada masalah@kesedihan

aTieYusof Family said...

wahh! best nya buku ni Kak.. nti kongsi lah isi kandungan nya sikit2..hehe.. InsyaAllah nak cari juga...kot2 ada kt LD ni boleh beli..

Tihara said...

covernya pon cantik
contents dia lagi lah menarik ni :)

Qasey Honey said...

nmpk mnarik buku ni..mcm tpanggil utk cri juga buku ni nti..

pberian dri kawan mmg berbeza skit..ianya akan buat kita rasa tharu n dihargai..bkn mudah nk jmpa sahabat yg sbegitu..dr suami lain pula perasaannyekan..

mama_saly said...

salam k.ros..
tengk tajuk buku kan tu rasa bharga je kita jdi wanita ni....

Jari Manis said...

tgk tajuk pun dah menarik..berapa harganya?

acik idah said...

Menarik ke isinya? tajuk dah memang nampak menarik..!

♥●• İzdihër •●♥ said...

can't read your language. seems like a good post.
Follow each other.

al- lavendari said...

terima kasih kerana sudi follow ..

Aisy Nasiha said...

Lawa warna kulitnya, tajuk pun menarik perhatian, mesti intinya pun berfaedah tu. ....

semoga dapat ilmu yang boleh dimanfaatkan utk semua ya..

Nastyna said...

saya tak pernah baca lagi buku ni, mg dah lama jugak tak membaca sebarang buku. Enjoy it ok :D

Kuazue Mohd said...

assalammualaikum... rosti... kat malaysia ada dak??? hhaaaaiiihhsss... cercuba bagi ISBN buku tu.. kut2 leh cari kat dlm popular malaysia... tq..

sitiezahim said...

salam.. share la skit isi kandungannya hehe

rostina76 said...

salam semua: ros jawab merangkumi semua ye. inshaALLAH ada jual kat Malaysia pun buku ni. i think MPH should have. btw inshaALLAH ros cuba juga selitkan isi2 yg menarik dlm N3 di masa depan (tp xdak le semua ye, baik korang baca sendiri baru thrill.hehe)……i think this book is really helpful if u are kind of person yg mencari kekuatan dlm diri especially jika yg kesorangan tak kira la di perantauan @di mana2.

BUNDA a.k.a KN said...

betul tu..ingatkan ada share sikit isi nyer..cantik covernyer...

ummiross said...

Alhamdulillah..best kan dapat hadiah buku, dapat mengisi masa terluang dengan membaca, menambah ilmu di dada.

InsyaAllah, ummi pun nak cari jugalah buku ni.

NEKCIK said...

Ye Ros..mmg bagus buku nih..nekcik bli dah lama dah...sebagai motivasi dan inspirasi diri!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...