بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Monday, 3 February 2014

Ahdia 6th birthday

Assalamualaikum & salam sayang semua.

Kenangan Ahdia celebrated 6th birthday dia semasa kami di Mekah. 

Alhamdulilah begitu bertuah sayang mommy sorang ni dah la lahir di pagi hari raya aidiladha; 20/12/2007 (heheh!!!ingat lg doctor sibuk nak beraya, adik sibuk gak nak keluar time tu), genap usia 6 tahun dapat pulak menyambut ulang tahun kelahiran @Mekah Al-Mukarramah bersama sepupu sepapat yg lain. 

Syukur kehadratMU Ya ALLAH!!!!!Anugerah yg tak terhingga nilainya engkau berikan kepada daddy & mommy selain permata2 kami yg terdahulu abg & kakak. Walau ketika itu kami tidak mengharap kurniaanMU ini tetapi benarla seperti kata "NikmatMU yg mana lagi hendak kami sangkal".

Doa mommy semoga ALLAH panjangkan umur adik, limpah ruahkan rezeki adik, permudahkan jalan adik menjadi muslimah sejati & semoga adik dikelilingi oleh org2 yg beriman & berbudi pekerti mulia. Amin3x Ya Rabb!!!!!

Berbalik kepada majlis hari jadi Ahdia.nothing special kecuali makan2 & berkumpul bergelak ketawa sesama sepupu sepapat. Juadahnya ayah teh belikan fast food ayam goreng (mcm KFC gitu) & mommy belanja kek birthday yg tersangatlaaaaaaa sedapnya (i wish i could make that wonderful cake myself). 

Keesokkan malamnya plak ayah teh bawa kami ronda2 sambil 'ride on the pony, camel & horses'Seronok tak terkata la mereka semua smp xnak balik. Kan best kalau dapat bela sekoq, hari2 blh 'ride'.








 Oh, btw aktiviti sepupu sepapat sepanjang berjumpa di Mekah rumah ayah teh & cik teh tu ni hah!!!menyepahkan rumah cik teh jadi medan tempur. Huhu!!!mintak maaf la cik teh bagi pihak sebab haru biru jadinya rumah cik teh. Terima kasih yg tak terhingga juga sebab sudi melayan kami sepanjang kami di sana. Hanya ALLAH sahaja yg dapat membalas segala budi ayah teh & cik teh.
 

17 comments:

Tihara said...

bestnya akak ada adik beradik kat mekah
happy belated birthday ahdia:)

tifa anvar said...

happy belated befday ahdia. ape diffrent nya kek kat sana dngn kt sini ?

Shamsiah Abdul Rahman said...

Sanah helwa.. wpun dah lewat..

Roha said...

salam kenal juga buat Rostina..
thanks sudi singgah :)
happy besday Ahdia..semoga dipanjangkan umur,sihat selalu amin..
cantik pemandangan kat mekah...

Bicara Kak Noor said...

sanah helwah ya ahdia, bestnya dpt sambut busday kat sana hanya dengan izin ALLAH jua semua nya terjadi, syukran kan Ros akak pun turut terharu huhu..

UmmuAidan-Arissa said...

hepi belated besday adik..bestnya adikadikbradik dokkat sana..tiap2 tahun pun boleh pergi kan...

rostina76 said...

tq semua aunty atas ucapan utk adik.

UAA: kalu la blh g tiap2 tahun ALLAHUAKBAR!!!! beruntungnya kami. bukan senang UAA weh walau ada sedara mara kat sana sbb kerajaan arab saudi sgt strict. visa terlalu sukar diperolehi (anak2 dia yg belajar kat msia pun nak blk bercuti kena apply visa, mak ros yg nak g sana tiap2 tahun abg sponsor pun kena apply visa…..dengarnya visa anak abg & mak sangkut lagi tu since bln januari apply)……. begitula nasib. oh btw rumah kakak ros yg sorang lg kat Jubail, saudi xde sapa2 blh pergi sbb dasar arab saudi yg tutup pintu utk pelancong (hanya di madinah & mekah je blh senang2 msk). huhu

Mia Kassim said...

Happy Birthday untuk adik.....:D

Kakzakie said...

Happy belated birthday adik.
Naik unta tu di padang Jabal Rahmah ke? Kakak jadi rindu pulak bila tengok suasana itu.

izan mama mia said...

paling best...tgk mereka naik unta... best nyer...best tak ??

BUNDA a.k.a KN said...

selamat hari jadi sayang...semoga membesar sehat, pintar dan diiringi akhlak yang mulia...aamiin

Jari Manis said...

epy belated besday...tomeinya...cam artis :-)

rostina76 said...

kakzakie: bukan dkt jabal rahmah kak, tempat lain abg bwk (xtau nama) tapi tmp local arab ni picnic mlm2 la. kat jabal rahmah dah xde unta berhias tu sbb dorg dah bt dataran kat situ so xnak kotorkan tmp tu dgn taik2 unta, katanya. allahualam

hainom OKje said...

Hepy Bezday Ahdia...comel Ahdia ni...
alaha setakat kek cenggitu...mommy bila bila masa je boleh buat...kan Mommy....hehe

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah! Happy belated birthday adik.. cantik anak dara akak ni.. moga membesar mnjadi insan berguna pd bangsa & agama..amin! :)
best lah dpt sambut di Mekah, penuh keberkatan...

acik idah said...

Comelnya Ahdia niee...! :D

Tonggang tebalik rumah cik teh dibuatnya yerr... biasa lah budak2 kalau dah ramai.. gitu laa..! :D

Nastyna said...

Happy belated birthday Ahdia, may Allah bless u. memng bertuah sangat celeberate birthday kat kota suci, with bigger families plak tu. macam2 aktivitinya, i yg baca ni pun senyum jer rasa kebestan nya, orang yg menyambut mesti happy tak ingat kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...