بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 12 February 2014

KHASIAT BUAH DURIAN


Assalamualaikum & salam sayang.


Ruginya mereka yg tak suka makan durian.

13 comments:

Nastyna said...

patut la masa kami terbeli sebiji yang harga beratus tu, boleh gelak2 lagi sambil makan. hehehe berbaloi2.

mama_saly said...

ee..sy suka durian..my fav..hehee

NEKCIK said...

ee nekcik suker..lagilah yang pahit pahit tu...aduhaiii

Bicara Kak Noor said...

mmg kena lah kan berbaloii dgn rege dia tu esuk nak cari durian lah..

izan mama mia said...

sedaknye durian..tapi seiring usia.. dh xboleh mkn byok doh lee ni

Kuazue Mohd said...

sikit2 boleh.. byk2 pengsan.. haha

Real Life in Malaysia said...

... and durian otak udang galah please :) mesti tinggi anti-oxidant nye tu, sebab selalu warna merah hati di associate kan dengan anthocyanin ... sorry Ros, hentam keromo main agak je tu ... :)

Sue Bee said...

buah kegemaran seisi keluarga ni..mmg rugi (mcm Andrew Zimmern) tak mkn durian...hihi

BUNDA a.k.a KN said...

bunda tak makan durian...ruginyaaa..

Roha said...

alamakk ruginyerr..banyak jugak khasiat raja segala buah ni..:)

thanks ros..4this info :)

aTieYusof Family said...

aduhh.. klu sy mmg hantu Durian kak..hehe..sukaaa

rostina76 said...

nastyna: durian yg dieksport ke Jerman lagi tinggi tu anti-depressant :P

mama saly: patutleee dia awet mude remaja ;)

nekcik: proven ke atas nekcik yg awet muda, riang gembira, kuat berjalan & gagah perkasa. haha

knoor: lagi mahal lagi berkhasiat knoor. don't worry

izan: pepepun kena bersederhana ye dok?

kuazue: pengsan sbb bator mahal ke pengsan sbb over heat. kik3x

RLiM: eh, awak pun kenal ye durian otak udang. org borneo mmg suka yg type tu. btw ros lg le xtau info tu. tq la ye sharing

sue bee: mmg kena galakkan seisi keluarga makan beramai2 ni kan

BUNDA: alaaaaa ruginye bunda xmakan. tapi xpe la sbb bunda mmg pandai jg badan. sihat, kuat & lawa gitu ;)

Roha: welcome Roha…. kita pun passing the info je

atie: hantu durian yg comel. ko le tu atie ;)

Abu Bakar Ahmad said...

assalamualaikum blok walking here

lawatlah blog saya

http://cnijomsihat.blogspot.com/2014/02/up-durian-white-coffee.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...