بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Thursday, 21 March 2013

Kelab Rekreasi Liang, Lumut



Assalamualaikum & good day.
Mommy nak share pictures kami 3A+R p melepaskan bosan yesterday @Liang Recreational Club Water Park. Fyi, inilah water park pertama di Brunei (heheh, for us Malaysian yang mmg dah canggih manggih & happening dgn segala mcm park mmg hampeh jelah tempat ni sebab setotet & xbanyak sangat attraction dalam tu) BUT really glad ada le jugak tempat melepas gian especially 3A ni. Seronok bukan main dorg ni dapat GEDEBUS main air semalam. Tempat ni actually baru je buka last year December. Consider masih lagi dalam keadaan probation period kot (hehe, hopefully ada penambahbaikan in the future). 

Tempat ni sebenarnya dekat sangat2 dgn tempat kerja daddy (Infact mmg club ni under BLNG management pun).....Itu yg kami mcm bengang je dgn daddy sebab xbgt kami pasal tmp ni earlier (kitaorg dpt tahu pun sbb jiran pergi last Monday bawak Arfa & Anis.....cuma Monday tu tmp ni mmg tutup). Rupanya daddy mcm anggap tempat tu mcm xbest sesangat (biasale typical Malaysian yg mmg dah biasa dgn tempat2 hebat @Malaysia). Bagi mommy plak, doesn't matter best ke @ tak but for the kids ibarat mcm something really happening for them. Bukan tempat yg matter but main air tu yg penting.

So, layan jelah gambar2 ni & for us of course as a 'Kenangan di Brunei'.

Check in kaunter.
Ini jelah seketul tempat2 bagai utk slide ke, shower ke, air terjunam ke, etc...hehe, jadilah ye
Changing Rooms.
Tembak jgn tak tembak
Posing sikit

Kami smp @10am so xramai lagi org. After zohor tu baru org mula ramai. Oh fyi, setiap 10 minit b4 waktu azan, guard akan tiup wisel utk org ramai stop berseronok. After azan habis, baru smp semula segala aktiviti. Begitu juga di mana2 tmp rekreasi yg lain di negara Brunei ni. Alhamdulilah!!!!
Arfa kena serang dek 2 org anak mat salleh ni. Haha!!!dia kena jadi dugong, 2 org tu siap bergantung kat badan ARfa nak main sama2. 

Cafe yg selalu gak daddy lunch dgn opismate dia. Sebelah water park tu je.



Ni plak kaunter makanan sebelah dalam water park (Cafe yg sama gambar di atas). 3A kelaparan after 3hrs berendam.

Dah nak balik, waktu pun dah almost 2pm. PENAT!!!!

Selipar bukak @luar. Macam masuk rumah. No worry about org curi selipar 'fliptop' buruk mommy.
Ni kawasan rehat berhadapan dgn Kelab Rekreasi Liang tu. Mmg tempat org picnic. Mommy suka the idea yg after penat2 main air @dalam, kita lepak2 sini plak BBQ picnic BUT daddy blh gelak ckp "hurmmph, picnic berlatar belakang kapal minyak BLNG".....terus sentap mommy. BUSAN!!!

Arfa model je ni, mommy nak tunjuk kat belakang NUN kapal yg daddy
maksudkan. From that kapal , ada jambatan 'minyak' & 'org minyak' utk
depa berulang alik dr plant ke kapal.
Masa dah nak balik, k.Anis panjat pokok ni. Mommy tgk cantik plak 2 yet2 ni atas pokok. Haish!!!

9 comments:

ummuaidan said...

salam ros...
tak best yer waterpark tuh..takperlah at least ade jgk lah tpt bg budak2 nak beriadah/ bermain2 air kan...kecik jer nampak tpt dia tu...

zana fahmi said...

Hubby Ros sama mcm kita org ni, sikit2 semenanjung lagi best. Tapi bebudak ni, apa yg penting...tempat mandi tu. Asal boleh terjun, menyelam, berseronok..jadilah kan?
Kat Sabah ni pun tak bnyk juga tapi kalau dah bnyk mcm di KL, tak terpergi pulak betul tak? Kos mahal la, takde masa la...hehe.

:: Mrs.Eady :: said...

best nyer!!

Mixed-family in da house.... said...

salam kak ros,

bestnyer suasana islamic kat sana.....baru betul negara islam kan.....

Mamasya said...

Aslmkum Ros
oklah jugak kan utk budak2 dr tak da langsung...yg penting dpt main air,seronok mrk. ingat masa dok sana dulu,kalau nak bawa anak2 mandi kena gi Miri....kat waterpark umum sana.

Nastyna said...

hahah betul tu, for kids yang penting main air. si jelita nampak air bertakung atas jalan pun laju dia lari lompat2 situ walau kotor, kids kan.

nurbijen said...

best nyer dapat bawa anak2 main air... anak saya bukan main lagi ajak main air bila saya duk baca post ni....
Erm, betul ke harga yg saya tgk tu? murah nyer....
btw, salam perkenalan dari Bradford :)

hainom OKje said...

hahaha... yelahkan tak sangka maju jugak negara kita ni hehe...apa pun layan ajelah walau sekangkang kera...hehe ingat senang nak dpat lepas penat mandi duk tepi pantai pulak hehe..

ishamizu said...

Bestnya water park tu..bersih dan cantik sbb masih baru kan..untunglah! Ank2 mmg suka main air, klu ltk inflatable pool kt luar rumah sure suka jgk! Hehe..so kira waterpark Liang ni happening jgk apa..kan kak ros? Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...