بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sunday, 15 July 2012

Aeroplane Cake for Captain Arfa

 Sekitar birthday Arfa @ Year 4 class, Chung Hwa School Tutong.




The aeroplane birthday cake was using chocolate sponge cake with buttercream icing. Few photos below just to share with family members & friends. 
Hehe!!!walau begitu comot make up airplane ni tapi semua kawan2 & Arfa's teachers puji kek ni lawa. Yang paling best Arfa cakap kawannya bagitahu mommy pandai buat kek, sedap!!! (ada yang bertambah makan)....Phewww!!!lega lagi satu bab memenuhi permintaan anak tersayang.
Arfa sendiri walau mommy asyik cakap tak cantik le mommy buat he keep saying " lawa apa mommy, ok dah tu". Itule ayat yang menguatkan semangat mommy untuk proceed. After all, i'm not profesional okay. Dapat buat takat ni pun dah puas ati, cukup bagi memenuhi permintaan anak.
Oh ye...lupa. Dalam ramai2 org dok puji tu mommy dikritik hebat oleh juri profesional cum 'radio buruk'......Hahaha!!!daddy le tu. Antara komen2 daddy:
1. Tekstur kek mommy kurang lembut le 
Jawapan mommy: (podaih, mcm dia tahu buat. Mommy dah gemburkan ia lama).
2. Icing tu manis sangat!!!! 
Jawapam mommy: (weh!!!ambe dah follow step by step resepi master chef. After all, icing mmg manis pun sebab byk guna gula icing).
3. Nape tak guna color real macam MAS/RBA.
Jawapan mommy: (budget ciput, bukan dapat dana besar pun. So, guna je warna2 yg ready stok. Pastu warna biru mmg xdak, dari dulu cari xjmp @sini).
4. Design airplane tu simple je, rumit lagi Princess Cake dulu. Tak boleh ke curve dia bagi smooth sikit.
Jawapan mommy: (amboi!!!ingat ni boleh pakai grinder ke? Kerastangan mommy ni kira ikut citarasa Arfa bukan daddy. Pastu mommy nak kurangkan pembaziran cebisan kek. Macam @wings tu mmg spttnya Arfa cakap potong jgn tajam tapi mommy cakap biar je, membazir potong buang).

Hahaha!!!banyakkan komen juri tetap ni. Adussss!!nanti bday dia mommy nak dera daddy kacau kek birthday dia sendiri (aci tak?) Kita tengok mcm hasil juri sendiri yang bikin. Sebab daddy SUPERHERO, dia cakap semua dia terer. 


Apa2 pun, alhamdulilah settle. Semoga Arfa menjadi manusia berguna & sentiasa beriman. Berjaya mencapai cita2 yang diingini (buat masa leni PILOT lagi le pilihan cita2 dia). Doa mommy semoga sentiasa dalam lindungan ALLAH s.w.t. amin3x.........



6 comments:

Nina said...

Best giller and cantik! Kiranya pakai la Kenwood mixer tu ke dah dijual? biasalah juri tetap mmg rajin komen, and sellaunya dia punya std stringent sikit kan?

kalau anak I tgk… errrrr boleh order ka?

rostina76 said...

Hahaha!!!order? oh tidakkk. yang ni pun terketar2. btw kenwood prospero je tu, yg chef dulu i jual dah. yg ni walau kecik tapi i dpt extra food processor+blender+juice press dgn harga yg lebih murah.hehe!!!!
juri tetap tu mmg 'pembakar semangat yg menyala2'

~fsyakirah~ said...

wowwww...tantiknye....yg putih tu marshmallow ke???
camne nk lekat??

rostina76 said...

tocey2 k.kirah...yup marshmallow. che yu letakkan buttercream skit bwh dia tu ;)

Marya Yusof said...

Kak Ros!!!

Terpegun tgk kek airplane ni tau! Cute sgt! Juri ni saja nak nyakat2 manja tu kak...hehehe... Buli jgn tak buli time birthday dia nnt tau! :))

Lupa lak... Happy belated birthday young pilot! May ALLAH shower u with His bless...amin :))

PatinPasta said...

Happy belated birthday Captain Arfa! Hehe!

Tuh dia! Kreatif sungguh Kak Ros, order je nak apa. Kek kapalterbang pon no hal. Serious tabek spring sama Kak Ros! Bravo bravo bravo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...