بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Monday, 2 July 2012

Mix Fruits Yoghurt

Ini pulak hidangan sampingan bagi menghabiskan stok buah mangga yang hampir buruk. Memang melompat gumbira 3A bila mommy buat yoghurt buah ni. Dorg panggil smoothie. Apa2 saja la anak2. Janji sedap.



Bahan2: (6 servings)
*2 cawan pisang (potong dadu)
*3 cawan mangga (potong dadu)
*1 cawan natural yoghurt (tanpa perisa)
*2 sudu besar gula (bole skip kalau betul2 diet)
Penyediaannya:
  1. Masukkan pisang & mangga ke dalam bekas tertutup & bekukan selama 1-2 jam.
  2. Di dalam blender, masukkan pisang, mangga, yoghurt & gula. Kisar sehingga halus.
  3. Hidangkan segera @ boleh juga sejuk bekukan di dalam bekas tertutup selama 1-2 jam. 
Remarks: 
Boleh add on any fruits u like. Yang segelas lagi tu mommy add on strawberries. 

20 comments:

IntaNBerliaN said...

macam sedap je nih! :-)

fieda said...

ye nmpk mcm sedap ni..

~~zana@pb~~ said...

Akk pun asyik menunggang jus je beberapa hari ni, sdp sgt kan....
Tapi anak bujang tu payah nak minum jus buah...hmmm.

izan mama mia said...

kalau time buka puasa..segelas tak cukup nih..huhu

Qasey Honey said...

aduhhhh dahaganye...mehhhh segelas tu...tliur...

Nur-nba said...

Salam singgah. Nur memang peminat yogurt.. Sedapnya..

Lady Lavender said...

weee...boleh cuba ni ros. Tak pernah terpikir nak buat sebelum ni. Thanks for sharing the recipe :-)

Asmara said...

anak dara saya mmg hantu yogurt. boleh kata tiap2 minggu harus buat air yogurt sendiri. nasib baik yogurt plain murah, cuma tukar2 buah je. tapi yg selalunya strawberry la ataupun mangga. mama dia pun join sekali. hehe..

mama sara nur said...

assalam
menariklah smoothie buah2an, bagus kan, ni bukan anak2 je yg akan suka mak budak pun suka sb memang hantu buah + yogurt he he

Nida said...

wah kreatif sungguh Ros ni... baguslah, makanan tu pun amat berkhasiat..:)

p/s: maaf lama tak menjengah.. tengah sibuk mempacking barang :)

rostina76 said...

cedap!!!

rostina76 said...

ye,cedapppp

rostina76 said...

mmg tekak nak rasa sejuk je kak sebab cuaca panas melampau....

rostina76 said...

hehe, si kenit ahdia tu pun pulun nak semua. tak nak bg org dah "simpan adik nak makan lagi" katanya

rostina76 said...

heheh!!!melopaih...abissss sdh

rostina76 said...

salam nur....nanti ada resepi yogurt lagi share ye ;)

rostina76 said...

hehe!!welcome LL...sharing is caring

rostina76 said...

sebelum ni kros mmg beli calcium & yogurt tapi xlarat le selalu gak. mmg janji dgn dorg sebulan 2 kali beli je. sekali seli dapat 2 packs seorang. itu yg bila bt ni dorg suke

rostina76 said...

assalam mama sara nur...mmg mak pak pulun sekali ni!!!

rostina76 said...

alahai nida....sempoi2 je la. yg penting bg ros buat something yg worth it. abis anak2 makan. puas rasa hati......huhu!!!sayunye dah nak tinggal NZ. bila dah smp malaya jgn lupa jenguk gak tau.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...