بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sunday, 3 November 2013

LEMPENG PISANG LEMAK MANIS

Assalamualaikum & Happy Sunday.
Bestnye tgk org2 Malaysia p bercuti. Lama ye u all bercuti. Btw cuti, cuti juga tapi jgn lupa raikan Awal Muharam nanti ye. Oh, harini kami xde citer best la cuma pagi kami lepaking @home sweet home (mommy cam biasa jadi bibik sental toilet). Tengahari baru keluar for lunch & acara menembak daddy (shooting filem 4A+R, hehe).


Pagi tadi mommy goreng nasi planta utk 3A & buat lempeng utk mommy. Mula tu ingat daddy keje tapi rupanya dia nak relax harini so lempeng for both of us. At 1st mmg nak buat lempeng lemak biasa je cicah dgn sambal tumis tapi alih2 buat lempeng lemak LUARBIASA plak. Heheh!!!  itu yg tonjol @Wind of Change ni. Kalau lempeng lemak biasa tu dah pernah tonjolkan dulu kat SINI

Apa yg LUARBIASA sgt tu mommy ooi? Haha!!!xde la luarbiasa pun cuma tepek pisang & tabur gula je. So resepinya sama le mcm lempeng biasa tu cuma masa barter masih lembik tu susun hirisan pisang & tabur sedikit gula pasir (kalau gula perang lagi ok kot). Itu yg nak bgt ni "walau rupaku buruk bertompok2, tapi rasaku mmg sedap". Hahaha!!!
Btw kalau nak cantik blh je blend pisang tu dlm barter but honestly i prefer this way. Lagi terasa manis2 pisang.


Jemput breakfast u all.

8 comments:

nurbijen said...

menarik juga idea lempeng pisang ni... yer la, kalau blend mesti tak rasa sgt manis pisang tu....

ummuaidan said...

Wah ros mmg kreatif gitu..mesti sedap kan manis2 pisang rsnya..tp sorry ros tgk lempeng kosong tuh mmg lg terguda...hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

wahhhh terliur!

Mixed-family in da house.... said...

sedak weh napok.......terliur doh ni

Shamsiah Abdul Rahman said...

Huishhhh.. meriah nyer..

tun_telani said...

sedap nih..

hainom OKje said...

Tak pernah lagi buat lempeng berjerawat pisang ni Ros....rasanya okje lebih prefer yg di blend sekali kot!

rostina76 said...

nurbijen: klu kros suko hok tepek gini lg

UA: hahaha!!!hok low profile jugok duo terliur

Mrs Eady: time ni terliur xpela, baby dah tak meleleh air liar dah

Dini: sedak&terliur gok bt la sdiri deh. ambo jauh nak g htr

shamsiah: rakyat ramai kena le jadi meriah ksham

tun: sedap le lg compare tu pan cake tu

hainom okje: taste masing2 okje, terpulang la yeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...