بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Tuesday, 12 November 2013

Healthy Breakfast ; Local vs International ?


Assalamualaikum & good day.
Tajuk tak leh blah betul……Sebenarnya dilema ni (Monday morning kemarin), kononnya nak healthy breakfast so dok berkira2 nak makan simple international set @ go for grand local set?????

 Last2 amekaw, dua2 aku bedal sorang2. Hahaha!!!!
Local amik pukul 8:00am, 2 hours later I go internationally. Boleh gitu? Suke ati!!!!


So, let me introduce the yummeh nasi goreng tanpa minyak urap pegaga (lebihan urap pegaga bt last weekend).


Gaul je urap pegaga & nasi atas api perlahan. Makan panas2. Settle masuk perut.


Yang satu lagi so called International sgt tu lagi le senang & sedap.


Kembangkan oat segera dengan air panas secukupnya (blh guna susu panas). Bila dah kembang just tabur mix dry fruits……..Sedapnya sambil menghadap Mr Mac, mulut dok ngap, nyum2.ngap, nyum2……
Drink ?
Oh the most healthier drink worldwide = Plain sky juice.
Alhamdulilah……..nikmat ALLAH yg mana lagikah engkau nafikan?



7 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum Ros,
I'll go for the local.. nasik goreng urap pegaga..
Perut Melayu asli.. nak buat cmana.

nurbijen said...

kalau saya, dua2 pun bedal... tapi biasanya ambil yg simple dulu utk alas perut (fresh milk+cereal)... lepas tu kena cari nasi juga baru rasa kenyang....

mala said...

local please :-)

aTieYusof Family said...

wah! nasi goreng ulam?? tak pernah makan ni kak..:)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

melimpah2 nikmat Allah.. Alhamdulillah...

ishamizu said...

wah looks yummy! creative la kak ros ni ;)

hainom OKje said...

oat tu mmg healthykan Ros tapi sayang seribu kali sayang....okje kurang suka makan gitu....kalau oat 3 in 1 tu boleh tahan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...