بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Tuesday, 16 April 2013

Tiramisu (Espresso with cream cracker)

Assalamualaikum & good day.

Harini tak sempat nak BW lelama (yesterday actually....I forgot to publish this N3 semalam), pepepun mommy jotdown dessert sempoi kami (buat last Saturday). Pernah buat dulu masa birthday daddy tapi dulu buat Tiramisu Cake. This time kami buat dalam gelas & small container using cream cracker. Oh btw utk 3A mommy tukar espresso dgn milo untuk merendam cream carcker tu. 3A tak nak espresso sebab dorg cakap pahit (hehe, xpernah try pun dorg ni espresso tapi di momok oleh daddy itu yg walau tak rasa tapi dah tau pahit).

Nak abiskan stock cream cracker dlm tin ni sebelum lemau.
Resepi blh la refer N3 lama mommy tu. Just tukar sponge cake dgn cream cracker & nescafe dgn espresso & milo. Amount lain tu blh je sama & u will get about 20 containers. Cream cracker dlm 40 pcs (2 layers X 20 containers).

This is the espresso that I use. From Coffee Bean Tea Leaf.
Btw kami beli coffee maker from Coffee Bean ni sebab daddy addicted to CBTL so much.
RASA? Pherrghhh!!!!kaw2 rasa espresso. Kalau dulu masa bt cake birthday daddy tu rasa pahit nescafe but this time PERFECTO. Rasa cream cracker juga matching with the sour cream taste & espresso bitter taste. The good combination , I guess ;) Try le sendiri!!!



13 comments:

atie @ ejay said...

hmm sedapnyaaaa
ada lg tak?hihi

ummuaidan said...
This comment has been removed by the author.
ummuaidan said...
This comment has been removed by the author.
ummuaidan said...

Aisshh..mmg sedaplah nampaknya mama ros..telan air liur nengok nie..:)

ummuaidan said...
This comment has been removed by the author.
Lynn Hamzah said...

salam...
dah lama x berkujung ke sini...
sedapnya kak...
share resepi leh x?

tun_telani said...

mengancam jiwa dan raga tun tengok nih... xpenah try espresso lagi..kat umah ni guna kopi biasa je. sbb tun n hubby pon hantu kopi, jd beli coffee machine masa sen heng ada offer :)

Tihara said...

Ya Allah sedapnya, comel2 je kan :)

Tihara said...

Ya Allah sedapnya, comel2 je kan :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah..sedapnyeee...teringin..:)

Rezwatisman said...

atie@ejay: hehe, sedap cam tiramisu le gitu

ummuaidan: alamak, baby terliur tu. UA bt la deh

Lynn Hmazah: salam lynn.....resepi sama dgn kek tiramisu, lynn tgk je ye (mood malas nak menaip le tu)

tun_telani: kami beli tu pun masa offer @expo. jimat skit xyah layan coffee @coffee bean (mahai tu)

tihara: huhu....kena bt comel2 klu dak dorg dok korek cream je

lily@MamaQistina: meh le cni qis ;)

ishamizu said...

Tiramisu mmg sedap! I like..;)

hainom OKje said...

Pandai masaklah Ros ni....pahala berganda ganda ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...