بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Thursday, 18 April 2013

Kenapa setiap isteri kena MASAK?

Ini jawapannya..........


SubhanALLAH!!!!senangnye kita wahai isteri nak dapat pahala. Tak pandai masak, goreng je telur @ masak air pun kira masak untuk suami gak kan? Pastu dah siap2 masak, sendiri hidang ye, jgn biar maid yang hidang. 



JOM MASAK!!!

10 comments:

Kuazue Mohd said...

like!..like!...like!...

ummuaidan said...

Betul tuh mamaros..nak dapat pahala begini sang isteri kenalah rajin merajinka diri mrk.selalu gak pikir cam full time hsewife nie bila leh rest kan..laki balik keje tiap2 sure nak kena minum teh dr air tgn isteri, isteri lak kdg2 penat...hiii takleh malas2 nie..:)

Nisah Idham said...

setuju kak.
dulu masa nisah kawen, kakak nisah pesan.
"air tangan isteri ada banyak kuasa, gunekanlah ia sebaiknya, jgn sia-siakan" ...

ALhamdulillah, sambil2 masak.. turunkan sedikit doa, semoga hubungan bahagia, mudah segala urusan...

dekdaa said...

Uhuhu malunya pada diri sendiri sebab saya tak pandai masak.

So far.. abam banyak masak & pada masa yang sama, dia ajar saya huhu.
Tapi dia makan je apa yg saya buleh buat untuk dia (walaupun saya tau dalam hati dia kata tak sedap.. erk)

tun_telani said...

MasyaAllah.. besar ganjarannya..

hainom OKje said...

nasib tadi masak ! Haha...

lady lavender said...

Alhamdulillah rezeki peluang tambah pahala masak sbb duk sini tiap2 hari masak.Dah 3 Tahun lebIh takde istilah cuti masak pasai mmg takde kedai halal. Moga apa yg kita semua buat selama ni dpt keberkatanNYA.

Nastyna said...

yippiee.. :D:D

Selalu I masak, JJ yg hidang haha.

rostina76 said...

kuazue: i like toooooo

ummuaidan: bila rasa malas je, kita kena cepat2 ingat pahala g mekah ni (besarrrrrr tu, sambil tg2 rezeki kita nak smp mekah time tu dah dpt dah pahala mcm org dah pergi. SubhanALLAH!!!!hebat ALLAH sayang kita)

Nisah Idham: tq nisah penambahan yg kros sendiri selalu lupa nak buat. zikir & doa masa masak (sbb selalu masak kalut2 je)

dekdaa: takpe dekdaa, kita semua mula dari tak tahu/tak pandai....yg penting kemahuan kita utk peroleh status isteri solehah. belajar la dr abam cepat2. dia mesti lagi happy & appreciate usaha dekdaa

tun_telani: jom kita sama2 rebut.

hainam OKje: phewww!!!nasib baik tak terlepas pahala best ni kan. pasni masak lagi tau ;)

LL: Alhamdulilah. ros pun sama miza since dok sini rajin memasak tapi weekend cuti gok sbb byk tempat2 makan yg best kena try sebelum blk malaya......miza lg byk pahala la gini :)

Nastyna: yeayyyy!!!!!JJ kecik2 dah pandai bodek papa ye. bagus keep it up ;)

nurbijen said...

huwaa, saya mmg terlepas pahala tu hari minggu... hujung minggu ajelah bersilat kat dapur :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...