بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Saturday, 29 June 2013

Tempe KFC

Assalamualaikum & good day.
Baru balik dr sekolah Anis & Ahdia ambil report cards. This time result Anis sedikit drop & Ahdia berjaya memotong tempat kakak. Seronok Ahdia sebab this round dia lead.
 Anis dpt 4th out of 21 pupils while Ahdia dpt 3rd place out of 27 pupils. Sekolah Arfa xde open day & lg worst tidak diberi tahu kedudukan dlm kelas (by end of the year baru dorg bg report dari awal tahun til akhir tahun).......

Ok, mommy nak share satu lagi Resepi sempoi tapi sedap. Fyi, 4A+R mmg suka makan Tempe. Walau xde setitis pun darah jawa dlm badan kami tapi kami suka & Tempe juga antara bahan yg selalu mommy masak. Kalau ikut sejarah, mommy start suka makan Tempe bila dah menetap di Selangor & berkawan dgn ramai kawan2 jawa. Daddy plak mungkin sebab mommy dok selalu masak, last2 suka juga. 3A plak start suka makan Tempe selepas mommy olah cara masak Tempe ni mengikut taste dorg. 
Haa!!!!xtau le kot Ada yg biasa juga buat tapi mommy dpt idea ni dari olahan Tempe goreng berempah (yg ni mmg kebiasaan org jawa....bila bt goreng Tempe berempah tu semua suka tapi mommy le plak yg malas nak bancuh tepung rempah bagai so sebagai cara mudah mommy guna je tepung gorengan KFC.....Heheh!!!!itu yg kami panggil Tempe KFC.Setanding la dgn ayam KFC.


9 comments:

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Tempe KFC??? 1st time kak ros dengar...pasti menarikkan???

NEKCIK said...

Jejari tempe pun sedap..celup dengan telur dan breadcrumbs

NEKCIK said...
This comment has been removed by the author.
aTieYusof Family said...

Mcm sedap palk ni..
kena cuba nanti..:)

nurbijen said...

dah lama tak makan tempe... best nyer kak ros.. pos sini ckit

Nastyna said...

congrats to the girls, bijak2 anak kak Ros.

Owh tempe diolah macam ni, boleh la saya cuba buat jugak nnt, tapi kena olah sendiri la tepungnya mana nak cari ala kefci tu kan hehe.

sitiezahim said...

salam ros (boleh panggil ros ke hehe)..wah tempe goreng KFC tu boleh dicuba jugak..tq for sharing :D

rostina76 said...

Puan ros: hahaha!!!!!resepi caca marba mmg xpernah dgr kros ehh
Nekcik:tq Resepi, nanti ros try yg tu plak
Atieyusof: cubala, senang je tu ;)
Nurbijen: hahaha!!!!pos gak jadi Tempe Kulat la plak namanya....tg sapa2 g Uk blh kirim Tempe tu
Nastyna: Alhamdulilah, JJ lagi bijok kekgi blh kecek mcm2 bahasa.btw tepung tu wat sendiri blh guna tpg+SRF + serbuk stok ayam
Sitiezahim: blh je panggil ros (rasa remaja skit).....hehe

Mrs Kamilah said...

Sedapnya. My favourite.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...