بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Tuesday, 25 June 2013

Creamy Tuna Pasta

Assalamualaikum @ good day.
Ya Allah malasnya nak update blog skrg ni. Mood malas melanda since last week. Dengan cuaca sedikit berjerebu, mood pun dah jadi kelam jugak. Semoga simpton2 malas ni lenyap dengan segera begitu juga dgn cuaca berjerebu ni. 


Mommy panaskan dulu mood dengan sharing simple recipe ni. Buat utk breakfast last Sunday & Alhamdulilah walaupun guna ikan sardin tapi 3A suka. Mommy pun lagi suka version ni compare to sos spaghetti yg biasa tu.
Masih lagi xde mood nak citer berjela2, so kita terus saja copy resepi. 


Bahan2:
80g pasta -direbus
3 biji bawang Putih (kisar)
1/2 biji bawang besar (kisar)
1 helai daun bay (hiris)
3 sudu besar minyak masak
3 sudu besar tuna (dlm tin)
1 cawan sos pasta
1/2 cawan krim putar
Garam
Sedikit lada sulah
Herba kering/daun parsley utk hiasan

Cara Menyediakan:
1.Tumis bawang Putih, bawang besar & daun bay hingga wangi.
2.Setelah itu masukkan tuna, krim, lada sulah & garam secukupnya.
3.Masukkan sos pasta & masak hingga pekat.
4.Setelah masak, curahkan di atas pasta & tabur bahan hiasan.

5 comments:

aTieYusof Family said...

walaupun jerebu, masak tetap masak kan?..heheh
sedap tu....lapar nengoknya:)

m.u.l.a.n said...

always yummeehhh....!!

ummuaidan said...

tgk napok sedap weehh..teringin nok try tp sos pasta sini kawe tok jamin halal toyyibah ko dok..:)

hainom OKje said...

Hehe....penat yeh nak pot pet pot pet...straight to the point aje le ye...hehe
Tapi kelainan jugak tu Ros...boleh ditry ni

ishamizu said...

Erm looks yummy as always kak Ros!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...