بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Monday, 10 June 2013

Apam Polkadots Menceriakan Monday Blues Mommy

Assalamualaikum & good day.
Hari2 melalui rutin biasa mommy d rumah & d jalanan. Mula terasa kebosanan & kesunyian melanda diri. Phewwww!!! Almost 3 years melepaskan kehidupan bekerjaya & bersosial (dgn girl friends ye). Kadang2 bila terkenang mommy yg dulu terasa kagum plak dgn perubahan diri sendiri sekarang ni.Yelah, kalau dulu sedari kecil hingga remaja & sampai le ke dewasa.....hidup mommy meriah dgn kwn2. Daddy xde pun (dulu dia selalu out station), mood mommy ok je sbb selalu hang out dgn girl friends (alhamdulilah hang out yg berhemah le).....
Sekarang ni, kehidupan mommy totally berubah. I only have the one & only best friend cum my superhero & 3 special friends ever.....Alhamdulilah, walau sunyi especially bila my best friend tu busy & stress dgn kerja at least I should be glad that I still have my special friends ;3A......
Alahai, layan monday blues plak sbb xleh nak hang out lelama kat blog korang. Btw kepada new supporters & friends, sorry ye mommy xsempat lagi buat kunjungan balas. Harap u al xsalah anggap dgn mommy ye. I ni peramah cuma Ada sedikit kenkangan bt masa skrg nak BW. 
Okey Jom ceriakan Monday Blues dgn Apam Polkadots yg colourful. Mommy bt atas permintaan Arfa utk bawa ke sekolah ugamanya.

 Mommy tanya utk apa, dia cakap cikgu saja2 nak buat makan2. Layan jelah, kalau ikutkan malas tapi tak berhenti request kena la penuhi permintaan my special friend tu. 
Btw, for the recipe.....I just follow my previous 'Apam Polkadots Versi Ladybird'.

9 comments:

ummuaidan said...

Cantinya apam tuh..rs sayang lak nak makan..hehe

Itulah kan ros..bila dah jd HW kena adjust ngan kehidupan dlm dunia yg lebih sempit..apapun jika pandai adjust kita lebih hepi kan.

Norzila Zakaria said...

comel kek nya kak..zila lum penah try lagi pokka dot gini..mesti hepi kekasih kecil akak tu kan..

lady lavender said...

comeyyyynya apam polkadot ros! Kaler2 yg ceria :-)

kehidupan kita lebih kurang sama ros. We are in the same boat gituu...tp ms kat mesia dulu pun tercampak kat perlis pun sama mcm kat sini. Sorang kawan pun tak dok. Sampai sini pun life lebih kurang sama aje. Takpe ros, kita buat life kita happy :-)

Ayu said...

Assalam Ros,
samalah macam akak dulu masih belum kahwin, ada juga hang out dgn kawan2 girls..lepas kahwin tak ada ler nak hang out ke chill out ke..dgn anak2 & hubby aje lah warm up..heheh..
cantik warna apam polka dot ros tu..memang pasti anak2 pun suka lagi2 kalau inti coklat..:)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

nak buat apam polkadot ni walaupun resepinya dan adunannya mudah tapi renyah juga nak mendot2nya tu kan.. tapi comel aje apam2 itu.. dan cantik kemas dot2nya

ishamizu said...

Nyumssss! untung 3A, mommy terer masak mcm2 ni..hehe..

Nway, samala kita kak Ros..kt sini tade kawan..ank2 la kawan baik and peneman dikala encik hubby keluar ke ofis uni nya..

tun_telani said...

Salam kak ros :)
meriah apam polkadot tuh ^^ tun bosan duk umah x ramai sgt kawan kat bintulu ni.. petang2 je laa, turun kat taman kat bawah jumpa jiran tetangga. sedih pulak.

rostina76 said...

Ummuaidan: inshaAllah lebih happy dgn family sendiri.tq UA sbb jd online friend yg memahami
Norzila Zakaria : tq Zila
LL: row2 row Ur boat, gently down the stream!!!!hehe tq
K.Ayu: sebenarnya life bersama family lebih meaningful. Tq k.ayu
Seri kandi: biasa2 je SKRJ....I admire u lg tau mcm2 pandai bt.tq
Ishamizu: alaaa, semua anak2 untung Ada mommy. Same goes to u. Btw Jom join row2 row Ur boat.hehe
Tun telani: best kan klau dpt berjiran...hehe xpela kita bjiran secara online pun best

hainom OKje said...

Untungnya dpt mummy yg pandai masak....
cantik dam gebu apam tu Ros

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...