بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Friday, 7 June 2013

Gulai Daging bersama Rebung


Assalamualaikum & good day.
Masih bersiaran melalui hp. Masalah Internet kami ni bukan setakat xde line biasa tapi disebabkan kabel/wiring yg rosak.....Masih dlm proses mencari kontraktor utk fix everything..Ayoyo !!!!


Mommy muatkan dulu resepi biasa tapi jadi tak biasa yg mommy try last few days. Masa p beli sayur terpandang Rebung segar dr ladang lg. Balik terus teringat nak ganding dgn daging. End result jadi la gulai daging bersama Rebung. 1st time try & rasanya sedap juga. Selalunya kita letak kentang kuahnya jadi pekat but this time is about rasa, kuah maintain tak pekat sgt. Rasanya lebih kearah masam which mommy suka.


No need to jot down Resepi since ramuan sama mcm bt gulai daging cuma tukarkan kentang dgn Rebung saja.

11 comments:

NEKCIK said...

Salam Ros...sama jerk kat sini...tenet kapuut!!! Terputus hubungan...tang kari pekat pekst ni mmg nekcik suker...tapi kna kentang lah..peberet

Nastyna said...

Saya suka rebung, tapi sini beli yg dah dijeruk tu jer la.

nurbijen said...

saya takde rebung, jadi kena tukat rebung kepada kentang.. hihihi

Amie said...

aduh2 enak banget nih gulai daging sama rebung!

tun_telani said...

Salam kak ros.. cicah ngan pulut kuning sedap nih..
semoga cepat2 ok line tenet akak :)

rostina76 said...

Seksa bila guna hp ni..dalam rumah xdak line.tension sungguh

rostina76 said...

Wah!!!!kat sana Ada supply Rebung jeruk gak?

rostina76 said...

Betul3x

rostina76 said...

Enak banget buk

rostina76 said...

Salam tun...aduhhhhh, terimaging tgh cicah dgn pulut kuning...sedak gok tu

hainom OKje said...

Jarang beli rebung...makan apatah lagi... anak2 Okje confirm tak reti makan gamaknya.... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...