بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Tuesday, 11 June 2013

Koyak Lagi!!!!!!

MasyaAllah!!!!Ya Allah!!!!Arrghhhh!!!!Aduhai!!!!
Itule words yg kuar dari mulut mommy semalam. U all cuba tgk gambar kat bawah (btw Arfa, bila baca post ni in the future bare in mind betapa lasaknya U). 
Fyi, ini kasut sekolah Arfa yg ke 3 koyak tahun 2013 ni (1/2 year dia dah korbankan 3 pasang kasut). Gambar ni mommy snap semalam masa dia pegi sek Ugama sebelah ptg. Yang rasa lucu plak tu sbb dia nak sorok dr pengetahuan mommy & daddy takut kena marah (tahu pun takut ). Mana tak bising kalau adik2 kasut tahun lps pun blh pakai lagi tapi dia berpasang2 kasut sekolah koyak. Dia tak larat le tu dgr citer sedih daddy zaman dulu2 yg susah tokwan miskin, tak mcm dorg skrg ni yg mewah serba serbi. 
Kalau selalu dia balik sekolah, dia mesti sepah2kan kasut dia tapi semalam mommy jmp kasut koyak rabak tu elok je duk atas rak kasut.......Yang lagi kelakar, smp ke malam dia sorok smp le mommy tanya "Arfa, esuk g sek nak pakai kasut mana?"......Nak tahu jawapannya ? Serentak Arfa & Anis jawab...."mommy tahu ekk? Affan dah jahit". Yang rasa nak terguling lawak tu sbb bila tanya mcm jahit, dia blh bgt jahit dgn jarum & benang mommy jahit baju koyak. HAHAHA!!!!!!
Sudahnya harini balik sekolah pakai kasut hitam sek Ugama (sbb?Jahitan tercabut).......Adoiiiii, lawak la Arfa. Tapi dalam dok bersalah tu dia menjawab juga antara dengar & tidak. Katanya "kasut tu tak tahan la mommy"....Huhu!!mmg le tak tahan kalau kasut supra cap China tu Arfa bantai main bolasepak @sek. Nak juga salah kan Made in China. Yang sebelum ni beli @ Malaysia bata ke Pallas ke hampeh jugak. Last2 mommy ckp pasni Kena beli kasut besi@batu le plak kat Arfa. Macam2 Hal 3A ni......huhu!!!

8 comments:

nurbijen said...

Mak ai, baru tengah tahun dah tiga pasang kasut... mmg lasak...
tapi ada betul juga kata Arfa tu... kasut sekolah skrang ni tak tahan, mudah sgt koyak sana sini... huhuhu

Unaizah said...

Kasut sekolah sekarang memang tak tahan lasak mcm kasut sekolah time kita dulu. Kalau yg ada brand, ok sikit. Kalau brand tah apa-apa, memang hampeh. Bukan Arfa je, anak i & anak-anak my friends pun camtu. Sekolah tak sampai hujung tahun, kasut dah hancus.

lady lavender said...

hahaa..ni baru etol anak bujang ros :-))


Haziq pun selalu kasut bocor (tp takde lah rabak mcm kasut arfa) Kejap2 aje bocor tapak. Part body okay lagi..

zana fahmi said...

Ya Allah...ni baru betul anak jantan ni..hehe. Anak kakpb lasak jugak tapi taklah sampai gitu tapak kasut. Arfa aktif sgt kot?
Kesian dia kena jahit sendiri. Nampaknya kena beli kasut yg murah2 je Arfa ni, ganti selalu pun takpe.

rostina76 said...

Aunty2 semua, Arfa mmg lasak walau muka nampak cute.hehe......btw sebelum ni kasut semua beli @msia (sbb lebih kualiti) tapi selalu tapak bocor&body ok....yg kasut atas tu mommy beli emergency @sini & mmg cokia punya kualiti. Don't be surprise standard brg2 @ brunei ni mmg lousy tapi mahal. This lousy shoe cost me BND 18(rm45).....giler double harga school shoes @Malaysia tapi hampeh....di tambah plak dgn Arfa yg aktif p bantai sepak bola hari2...ngam2 sebulan Lbh krg bersepai tapak dgn body.....huhu

aTieYusof Family said...

hihiihi..lasak sgt kot! dah 3 pasang kasut? haha...takpe2 minta ibu belikan baru...:)

Nastyna said...

Hhhaha sweet betul siap jahit lagi. Tapi ada betulnyer jugak, barangan sekarang kualiti tak leh tanding yg dulu2 punya.

hainom OKje said...

Hehe Biasalah budak lelaki mmg lasak Ros...apa taknya dihayun kasut tu tak kira tempat haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...