بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Monday, 18 February 2013

Ladies Market, Hong Kong

Malamnya pula selepas balik dari The Peak kami decided pergi ke Ladies Market @Mong Kok (pada awalnya mmg xnak pergi sebab tgk preview mcm @Petaling Street je, SESAK). Tapi alang2 kami balik awal & malam pun masih awal, so daddy ajak jugak kami ronda2 sambil JJCM. 

Ambik MTR dari Tsim Sha Tsui Station terus ke Mong Kok Station (lebih senang guna MTR compare to bus/taxi).
The details & route to go there, u all can view from HERE


Masa sampai @Ladies Market ni, tujuan utama kami mmg nak cari Halal Food, so segala mcm barang yg bergantungan semua tak menarik minat untuk beli walau mata mommy ni melilau2 gak tengok barang2 yang dijual (hehe!!!!dah namanya pompuan). 



After dok melilau sana sini (ada gak jumpa Malaysian merata2; ada yg peramah tegur hai2, bye2....ada gak yg kerek ala2 baguih....ada yg humble tanya kami mana nak melantak halal food. Pepepun, seronok tgk Malaysian kat mana2).



Last2 dok dengar Mat2 hitam among the putisss yang dok canang ala2 kompang sambil angkat sepanduk (ala2 tiang bendera yg org2 Cina main angkat dgn mulut @Penang nun). 



Sekali tengok, pheww!!!lega depa dok canang restoren Halal nearby. Kami pun terus menapak ikut direction yang mat hitam tu bagi. Sampai2 depan restoren (kecik je kedainya), penuh org yg mcm2 color, putiss, kuning, hitam & purple (oppss org purple? mommy le tu dgn winter jacket purple yg baru, ahakss!!!). Nasib baik kami dapat table & service consider laju, THUMB UP (boleh recommend sapa2 yg g Ladies Market makan @sini. Makanan pun sedap (standby duit je). 



Bila dah kenyang, jalan2 sikit pastu terus balik, TIDO. Mmg xde beli apa2 pun @sini sbb malas nak nego2, lagipun dgn 3A yang dah penat. Kat area Nathan Road yg kami stay tu pun byk stalls yg jual souvenir, so skip shopping. Tapi utk u all yg kaki shopping tu mmg blh je kot layan 2 jam pusing2 Ladies Market ni. Yang paling banyak jualannya baju, handbag ciplak etc yang bersangkutan dgn ladies.
Okey, abis sudah citer hari ke-3 kami (daddy tanya tadi xabis2 lagi ke citer HK?......huhu!!!gambor byk sgt nak upload, itu yg slow banget). Pepepun yg sudi baca, dipersilakan. Yang penting untuk tatapan 3A bila dah besar nanti, mommy kena abiskan jugak. Until next N3, c u.

12 comments:

ina ku said...

ada barang yg lain dr lain tak kt situ? mesti best cuci mata kan. tp klu orang ramai sgt, susah jgk kan nk jalan2.

NEKCIK said...

salam Rezwatisman...mmg meriah ladies market tu kan..tapi tak payah beli kat sini...kna kuat mnawarnya...kat Chungking Mansion Nathan road ada kedai makan halal..briyani lah

yan's cottage said...

boleh dikatakan meriah juga ladies market nie ye....

Mamasya said...

Aslmkum Ros
dah baca entry cuti2 HK Ros sekeluarga yg sebelum ni dan ladies market....bestnya dpt peluang bercuti di HK terutama pergi Disneyland itu...seronok bawa anak2kan.

Nastyna said...

Wow Shanghai.. tak sangka ramai Malaysian ke sana, so senang tak cari halal food there?

rostina76 said...

hehe, soklan ada brg lain dr yg lain tu xtahu le nak jawab sbb kdg2 lain pandangan org cuma yg k.ros blh ckp mmg brg2 org pompuan le yg byk. mmg best cuci mata

rostina76 said...

salam nekcik....mmg xbeli pun, itule sbb malas nak main cak2. btw alhamdulilah dok area nathan road ni mmg makan senang dpt. pendek kata xkebulur nasi le ;)

rostina76 said...

meriah yan.....hari weekdays pun ramai org

rostina76 said...

waalaikumusalam kak.
ada byk hari lg sambungannya tu kak (hehe, slow betul nak perabih ni)....btw mmg disneyland kira idaman budak2 le gitu

rostina76 said...

weh!!!Hong KOng le, bukan Shanghai......huhu pepepun mmg malaysian ni kat mana2 je ekk tmsk @Germany. Alhamdulilah dpt halal food senang kat HK cuma consider mahal le (biasa le tu kot OBER C)

Azian Elias said...

salam kenal..

one day kena jejak kaki ke Hong Kong ni.. shopping heaven ye..


p/s:memang tingal di Brunei ye.. org Brunei? i teringin nak ke sana. ada apa yg menarik di Brunei?

NEKCIK said...

Alahai Ros...ya ampuuun..dah silap lak tulis nama Ros...maaf ye Ros...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...