


oleh Juara Masterchef Malaysia 1 (Dr Ezani)
~~~~~~~~~~~~~~~~
Bahan2:
1 buku roti (bergantung size bekas)
3-4 biji telur
1/2 tin susu cair
1 cawan air sejuk
Sedikit parutan keju (cheddar+mozarella)
Garam
Serbuk lada hitam
Bahan2 Inti:
1 labu bawang besar (cincang dadu)
300g daging kisar
1 tin kecil puri tomato
1/2 tin cendawan champignon
1/2 tin kacang pis hijau (mommy tak letak)
Mentega untuk menumis
Garam
Serbuk lada hitam
Caranya:
1. Panaskan ketuhar 200'C.
2. Untuk menyediakan inti;tumis bawang sehingga naik bau.
3. Kemudian masukkan daging kisar & kacau sehingga masak.
4. Masukkan bahan2 selebihnya & kacau sebati. Ketepikan.
5. Pukul telur bersama air & susu cair & tambah garam + serbuk lada hitam secukupnya.
6. Celupkan roti sekeping demi sekeping dalam campuran telur & susun dalam dulang pembakar/casserole.
7. Tabur inti daging, kemudian lapis lagi dengan roti yang dicelup telur. Ulang & akhiri dengan lapisan roti.
8. Tabur parutan keju & bakar dalam ketuhar lebih kurang 30 - 40 minit sehingga keperangan & lapisan roti masak.
No comments:
Post a Comment