بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Thursday, 11 October 2012

LAKSAM lagi

 Assalamualaikum.
Seperti yg mommy mentioned dlm N3 Laksa Penang, Laksa Ganu Kite mommy buatkan untuk 3A. Bila layan laksa beras, kami 4A+R dah abiskan 2 bungkus skaligus (benda yg susah nak dapat ni sekali dapat, uishh sedappppnye). Kuah untuk Laksa Penang buat daddy & mommy just nice abisnya tapi kuah putih/lemak ada byk balance. 
So, hari Ahad lepas mommy buatkan laksam untuk breakfast. Marvelous!!!!!mmg xleh nak kata apa2 la sebab mommy mmg suka laksam. Kalau @Besut baik Puncak Alam mmg senang beli laksam untuk breakfast. Semenjak kami @sini ini baru kali ke-2 mommy buat laksam. Mmg senang je nak buat laksam ni cuma entahle jadi malas plak especially nak buat kuahnya tu.
Untuk resepi, refer jelah N3 Laksam mommy masa buat dgn mok tahun lepas. Cuma satu tips, untuk jimatkan tepung beras, anda juga boleh campur sikit dengan tepung gandum dengan nisbah 1 cawan tepung gandum:3 cawan tepung beras.....Air tu sama je dalam 5-6 cawan (agak2 sendiri je janji cair mcm susu segar rupanya). 

12 comments:

Bicara Kak Noor said...

sedap ni Ros,ada lagi tak boleh hantar kat akak semangkok heeee malas nak menggulung kalau takdak permintaan dari anak2 hee

Norzie hany said...

Waduh sedapnya....mmg akak suka sgt2 makan laksam ni.Rasa macam nak buat pulak.

Qasey Honey said...

aduhhh nak tapau semangkuk...buat minum petang karang..hehe

Lynn Hamzah said...

sedapnya laksam...teringin la lynn nanti nak makan laksam nie...huhuhu...

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Kalau rumah dekat kak ros nak tumpang makan.Kak Ros suka makan ni..tapi tak berbaloi nak buat sebab makan sorang-sorang..anak2 tak tahu makan.

lady lavender said...

wee...sedaapppnya laksam! Sampai ke sudah tak termasuk dlm list nak buat walaupun kita suka mkn laksam. Terbayang-byg mcm susah aje nak buat.

rostina76 said...

alahaiiii k.noor ku sayang. ros buat breakfast last weekend. huhu!!!next time kalau rajin ros buat smp le tu ke sg liang ye

rostina76 said...

hehe, buat kak. confirm makan 2 mangkuk ;)

rostina76 said...

tapau mangkuk blh QH.hehe!!!

rostina76 said...

alahai!!!!kecian mak buyung ni dah terliur...nanti mitak mr hubby p cari kot2 ada org juai. xpun mitak mr hubby buat je.kik3x

rostina76 said...

weeeei...kros. kalau rumah kita dekat, saya le lagi untung. kros mitak semangkuk saya dpt balasan dr kros bermangkuk2. syokkknye kalau rumah kita dkt ekk

rostina76 said...

wee.weee!!!!alaaa, xsusah mana miza weh. lagi susah cake canggih manggih yg u selalu buat tu. nanti buat ekk laksam helsinki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...