Assalamualaikum.



~ Mentega 180 gm
~ Gula perang 260 gm
~ Esen Vanila 1 sudu kecil .
Bahan2 : ( B )
~ Telur 1 biji
Bahan2 : ( C )
~ Tepung gandum 260 gm
~ Tepung jagung 40 gm
~ Serbuk coklat 20 gm
~ Serbuk penaik 1/2 sudu kecil
~ Serbuk soda 1/2 sudu kecil
* bahan- bahan (C) hendaklah diayak sekali
Bahan2 : ( D )
~ Chip coklat 200 gm .
Caranya:
1. Bahan-bahan (A) dipukul kembang .
2. Campurkan bahan ( B ).
3. Campurkan bahan - bahan ( C ) & ( D ).
4. Gaul sebati adunan biskut & disimpan sejuk dalam peti sejuk selamat 1 jam atau semalaman.
5. Dibentuk bulat - bulat & disusun atas dulang pembakar biskut .
6. Dibakar dalam Ketuhar pada tahap suhu 180 c selama 10 - 15 minit ( + - )
*** Selamat Mencuba ***
No comments:
Post a Comment