بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Friday, 13 April 2012

SPAGETTI AGLIO e OLIO SEAFOOD.....ASIAN version



Kebiasaannya hari Jumaat especially pagi kami 4A+R mmg busy sbb walaupun budak2 cuti tapi daddy kerja. Pagi2 lagi dah kena bangun macam biasa (lewat skit jelah dr hari sekolah biasa), rushing hantar 3A gi mengaji @Masjid, pastu mommy trus htr daddy g work. Patah balik, kemas rumah & basuh kain etc...10am sharp amik 3A dr mengaji....Siapkan lunch secara 'express rakyat' pkl 11am pecut g amik daddy plak. Huhu!!! after lunch & solat zohor barulah lega sikit. 
Tapi harini, schedule berubah sbb daddy kena g KB atas urusan kerja & dia drive sendiri. Budak2 terpaksa 'dicutikan' mengaji & mommy pun ada la masanya nak prepare breakfast grand sikit. So, pagi tadi bila dah siap kemas dapur sikit, mommy trus terpikir nak buat spagetti olio (padahal esok nak buat spagetti lg bday Ahdia). Bukan apa yg nak buat spagetti ni sbb senang, cepat & yg paling utama tengah banyak stok udang & sotong yg besor2 lagi fresh. Mmg best bila buat olio sbb terasa keaslian seafood tu.
Kalau N3 dulu mommy guna mussel tapi this time cuma guna udang & sotong munga2 (hahaha!!!x abis lagi citer sotong munga2).....Bukan terlebey rajin ye tapi balance yg masak paprik byk lg sotong tu, so cantikkk le spaghetti olio sotong munga2 ni.

Ni pinggan mommy punya. 




Resepi refer sini 

2 comments:

Bicara Kak Noor said...

wah nyaman tuh aglio olio nya tang seafood tu yg best tu tkde nasi pun ok ni

Nieza said...

bestnyer tgk spagetti akak ni..lama tak mkn ni..lapar lak rasa..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...