بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Saturday, 14 April 2012

It's my birthday


Alhamdulilah masih diberi peluang oleh ALLAH untuk terus bernafas dibumiNYA dikala usia berganjak ke angka 36. Tiada permintaan yg lebih untuk dipinta dari ALLAH selain anugerah kesihatan yg baik, bahagia bersama anak2, suami, ahli keluarga & kenalan baik jauh mahupun dekat. Di hari kelahiran ini, doa dipanjatkan jua terhadap mok yg kini berada di Mekah semoga sentiasa sihat & dapat beramal ibadah dengan sempurna.
Tahun ini 2012 merupakan julung2 kalinya mommy celebrate birthday sebagai seorang blogger & syukur juga kerana dapat berkenalan & belajar dari kawan2 blogger yg lain. Kawan2 yg baik juga merupakan anugerah yg ALLAH berikan kepada setiap org yg kadang2 kita tidak sedar. Oleh itu setiap mereka merupakan rezeki kepada kita. TQVM to all my blogger friends yg sudi berkawan.
Berbalik kepada cerita hari ini, as stated today is my birthday but me actually celebrated birthday Ahdia @ school pagi tadi. Since last nite until this morning mommy teramat le penatnya sbb semua persediaan majlis especially masak memasak mommy kena sediakan sendirinya. At 1st, ingat makanan budak2 mommy nak tempah aje mee kolok dr org tetapi org tersebut 'berlayar' ke Kuala Lumpur pulak. Huhu!!terpaksa le mommy jugak yg masak. After sesi perbincangan dgn tuan punya birthday (Ahdia si kenit), she love to have 'spaghetti'(dah agak mesti nak menu favorite 3A).Untuk cikgu2nya pulak mommy decided to cook rendang daging & match dgn nasi putih juga tambahan telur dadar & ulam timun. A day before, 3A dah siap2 sediakan jajan. Siap2 semua masukkan dalam goodies bags. Nasib baik dah boleh membantu apa yg patut. Yang paling special sgt this time, the birthday cake done by mommy sendiri walau terkial2 nak buat. Ya ALLAH, mmg kerja gamble abis. Mananye pernah mommy buat icing/buttercream bagai.....alih2 dalam masa sehari nak kena belajor & buat. Yang lagi parah, tuan punya birthday request nak princess cake........Phew!!!mmg cabaran yg maha besar buat mommy. Terketar2 buat sampaikan..................bersambung di entry berikutnya. 

# Persoalannya;

1) Adakah mommy berjaya membuat princess cake seperti yg Ahdia idamkan?
2) Apa peristiwa mendebarkan yang berlaku?
3) Sedih @ gembirakah Ahdia apabila kawan2nya melihat kek tersebut?
4) Adakah mommy serik untuk buat cake deco selepas ini?

# Tunggu sambungannya 

6 comments:

izan mama mia said...

hapy besday....

Liza said...

salam ros...hepi belated besday yer...akk pun xpandai dlm bab deko2 kek ni, jeles sgt bila tgk org lain deko kek cantik jer....huuhuhhuhu

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

wah bedebo debo. cepatla sambung!

Kuazue Mohamad said...

sila sambung...sila sambung...cepat a sikit...

from heart nisah idham~ said...

happy belated besday kak, semoga Allah berikan kesihatan yang baik, dan sentiasa bahagia hingga ke akhirnya~~

Nieza said...

Happy belated birthday kak...sorry tak sempat nk bw lately ni. nak wish kat sini pula. hari birthday saya hari tu memang saya bz sgt tak sempat nk online. n3 tu pun terpaksa di buat awal. Tak sangka kita berkongsi tarikh lahir yg sama. Semoga segala doa dan harapan kita juga dimakbulkan Allah hendaknya.InsyaAllah amin..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...