بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Tuesday, 24 April 2012

HANCUR HATIKU!!!!!

Ya ALLAH!!!!!mood sedih betul harini. Seiring dgn hujan renyai2, mommy pun rasa nak menangis renyai2 gak. Kalau diikutkan perasaan, mau menitik air mata dpn org2 kastam @Pej pos tadi. Why? Why? Huhu!!!!
Astarafirullah......sabar2, daddy cakap dah nak buat mcm, benda dah jadi, dah pecah,dah hancur...Mommy yg sedih sgt tu sebab dah le lama menunggu benda alah ni muncul dpn mata, alih2 muncul dlm keadaan hancussssss. Mana tak sedih, dah le semangat tengah berkobar2 nak meroti,mengepau, segala2 me lah.....
Baru je mg lepas seronok tak terkata received parcel berisi handbag Aigner hijau, alih2 mood totally change. Balance la tu ye feelingnya.  Tak apelah, nak cakap apa lg kan, huhu!!!mungkin Allah nak tarik sikit je rezeki yg ada supaya mommy tak leka seronok sgt (hehe, berperasangka baik jelah kan dgn ALLAH....mgk ALLAH nak bg yg lebih baik).U all tgk sendirila condition Bread Maker yg mommy terima pagi tadi....Tak boleh nak menaip lama2 sgt, sedih.....
Sehancur hatiku!!!

Hancusss!!!

Mujurle jugak control panel xpecah, lid je yg hancus. Harap2 blh baiki.


Tak sempat loading @rumah dah hancus dpn akak kastam tu.

14 comments:

Aku Seorang Pengembara said...

Salam Yong
Memang luluh jantung akak tengok. Kalau akak yg kena memang tak sanggup terima kenyataan, makan masa untuk tenangkan diri. Sabar bebanyak.

Putri said...

salam kak ros,
sabar la akak. harap-harap still boleh repair.

noorhayati harun said...

camner leh jadi camtu?xd leh claim warranty kew coz every parcel kan ada insurance dia..hope that can repair la..sabar la yea..

Mamasya said...

Salam Ros.alahai dah sampai ke Brunei breadmaker yg diidam tp berkecai pula....Ros kirim guna pos ke? kalau pos mmg tak boleh cayalah brg2 yg fragile gini.akakpun dah terkena kiriman pos brg kaca dr Miri to Melaka.konon nak cepat sampai...tulis fragile bagai tp hancur jugak...dah tak da rezki.
sabar ya Ros....moga boleh dibaiki...

Anie said...

Salam Ros...

Kesiannya...tak sempat digunakan lagi dah hancur :( Harap2 u byk bersabar and harap2 boleh diganti BM tu.

mrs plain-june said...

waduh.. mmg kena byk2 sabar.. ada hikmahnya tu.. kalau kat malaysia ni boleh try contact kenwood.. mebe kat sana pun ada.. cubalah. ted beli dari mana? atau posto dari malaysia?

Bicara Kak Noor said...

salam Ros, alahai tk pe beli je disini banyak lagi yang cantik2 hee nak sedapkan hati awak tu nanti boleh meroti hantar kat akak ek..
sabo je lah ya dah dapat ulam2 tadi tu pengubat luka lara lah tu

rostina76 said...

salam kak...itule, saya mmg sayu hati, tahan je nak kuar air mata

rostina76 said...

Insyaallah.....rasanya blh repair cuma nak cari tukang kaca plak dah ni. huhu!!!

rostina76 said...

itu yg aku xreti sgt yati. dlm resit tu xde amount yg insured. bila dah kemas2 & bersihkan kaca tadi, rasanya blh baiki (tukar glass lid je)....harap blh gunale...abis duit byk dah beli ni

rostina76 said...

salam kak...itule, mmg xsabar dah semalam bila org pej post call parcel dah smp. tiba2 bukak pagi td utk kastam check, huhu berderai kaca. mmg kasarle handling dorg ni kalau tak xde la gaya mcm ni. pepepun, mmg ros dah serik nak guna khidmat post utk brg2 kaca....

rostina76 said...

salam anie.....itule, smlm dah mcm angau nak guna BM utk buat roti, alih2 pagi ni lg angau d buatnye. hehe!!!!ni dah blh gelak dah :D

rostina76 said...

jueeeeee. aku dah standby nak tiru resepi roti hang. alih2 hancuss. dah tanya org post office td ada tak outlet kenwood kat sini, nampaknya mcm xde je utk service.btw beli dr UK tp transit rumah adik dah lama, itu yg mitak dia post (spttnya smpt ambik masa kami blk bln dec lps tapi masa tu shipping dia delay)..huhu!!!xpela, ada hikmahnya tu

rostina76 said...

itula knoor...nasib baik ros singgah rumah knoor dpt gak mengubat perasaan sedih tadi. dapat plak ulam2 favourite tu. itu yg td blk dr rumah knoor trus bersihkan kaca2 & tgk blh tukar je lid tu. insyaallah dah baiki nanti sure hulur kat knoor bg test & bg markah.hehe, btw ros baru dinner dgn ulam2 td. sedapnya temu lawak tu....cicah dgn budu sbb malas nak tumbuk sambal...xde mood.tq ye knoor & lain kali nak singgah lg (mmg xmalu btui le cheq ni noo)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...