بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Tuesday, 13 May 2014

Anis menang pertandingan mewarna DBP Brunei

Assalamualaikum & salam sayang.
Masa mommy semakin tight skrg ni utk melayan Wind of Change. Ni kerja bibik tak settle lagi tapi rehat jap la sambil melayan citer anak2. Walau citer biasa2 tapi mommy tetap nak simpan kat sini sebagai kenangan kami @Brunei. 

Pakaian seragam sekolah ugama petang.
2 minggu sudah (punya la lama peram kesnya kakak susah betul nak suruh bergambar pegang hadiah kemenangan dia). Bila dah kena paksa, itule hasil gambarnya (hahaha!!!!siap suruh delete. Sorry le kak Anis sapa suruh buat muka & xnak amik gambar elok2, pepepun muka kakak tetap mommy ckp kakak lawa). Fyi, kak Anis ni mmg suka mewarna & kat sekolah pun dah banyak kali dia menang pertandingan mewarna (kadang2 dapat no 1, kadang no 3.ada juga la kalah). Dia punya bersemangat nak join pertandingan mewarna ni sampaikan setiap kali nak masuk pertandingan mewarna sure mitak beli color pencils baru (huhu!!!!sib baik masa yg dia menang kali ni mommy tak belikan yg baru. Baru le ada pengajaran " dia menang bukan sebab color pencils baru tapi sbb mmg kakak color cantik2"). 


Yang ni grand sikit & mommy nak war2 di blog ni sbb kak Anis menang peraduan mewarna 'Kulit Buku' anjuran Dewan Bahasa & Pustaka Negara Brunei Darussalam. Peraduan ni di buat di sekolah ugama sebelah petang. Tak tahu la mcmana rupa lukisan & hasil mewarnanya sbb mmg diadakan spontan di sekolah. Mungkin hasil kerja pelajar tu akan digunakan untuk dicetak sebagai kulit buku cerita DBP.

Pakaian seragam pengawas sekolah ugama petang.
Ok, bila mommy dok sibuk2 paksa Anis bergambar tu, abang plak menyampuk "mommy ni sibuk je amik gambar Anis menang, bila Affan menang xde pun amik gambar".hahaha!!!!budak tua merajuk plak. 
Mommy pun snap le gambar abang hensem & janji akan publish juga hasil kemenangan dia. Tunggu ye citer abg next entry.



5 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

tahniah anis..rugi tokleh tgk lukisan dio..

Shamsiah Abdul Rahman said...

Mabrook Anis..
Pandai Mommy skima anak2.. bukan sbb pencil color baru.. tp sbb kakak color cantik.

Nastyna said...

wow congrats anis, tapi kenapa masamnya muka, tak suka publisiti ek. hehehe

Tengku Damia said...

Sama la saya dulu suka gak mewarna ni tp mcm tak turun kat anak jer.hihihi.

@na said...

betui tu...w'pun buat muka...tetap lawa....hehehe...tahniah anis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...