بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Monday, 19 May 2014

Abang & hadiah kemenangan

Assalamualaikum & salam sayang.
Apa aktiviti weekend u all kemarin? Kami @Brunei ni dok happening merasmikan Jerudong Park Playground. Yehaaaa!!!!!utk org Brunei & org luar yg menumpang di Brunei sebab park tu dah kembali happening. It's ALIVE (kata deme).  Btw nape terasa sunyi je 2,3 hari ni takde kunjungan kawan2 ke Brunei ni (haha!!!nak suruh org berkunjung tapi entry tak best, mmg le mommy ooooi). Takpe2, kita syok sendiri je anak beranak.


Ok wind of change, harini mommy tepek kenangan abg Arfa menang acara sukan kat Brunei. Before that nak gak mengata (hehe!!!!just nak share info dgn sesiapa yg nak tahu pasal Brunei je)...mmg xsama la keadaan aktiviti sekolah antara Malaysia & Brunei ni. Dorg ni xbanyak sgt aktiviti2 ko-kurikulum especially untuk peringkat sekolah rendah. Sepatutya kalau @Malaysia dah masuk tahap 2 (darjah 4,5&6) mmg wajib ada kegiatan ko-kurikulum seperti acara sukan antara daerah, negeri & negara, perkhemahan, lawatan etc. Kat sini mmg nanhado tu semua (Arfa cakap lepas PSR je ada lawatan). 


Arfa ni plak style yg nak lasak je (mmg sejak dari baby dia camtu, mulut tak bunyi tapi ada je keja dia nak buat). So, cam kesian gak le kat dia nak 'membuas' tak boleh. Kalau ikut pesen daddy & mommy zaman kecik2 dulu kami mmg active sport. Daddy semua sports dia main (peringkat sekolah je kot..heheh kuang3x), kalau mommy jgn tak tahu (alamak ter 'riak' la plak, maaf ye) I was active in netball til peringkat nogori. At our time team Ganu Kite was the champion & I was the best shooter (GA kebanggaang Ganu Kite dulo2 ni).badminton pun ligan gak tapi sampai peringkat daerah je la. Sampai nak dekat2 peksa pun pulun, cikgu siap p pujuk nenek kat rumah lg (nasib arwah nenek tak naik 'sheikh' gamuk dgn cikgu). Naik sekolah menengah, continue lagi netball & badminton, pastu ligan lagi volleyballl, handball & tennis plak. Bila dah masuk U baru slowdown (alasannya sbb busy bercintan cintun dgn pakwe macho (hukhuk ada org batuk @plant arini).


Alamak tersasar topik la anak2…….ok2 citer pasal abg. Last week abg join futsal sekolah rendah peringkat daerah Tutong. Tak sangka Sek Chung Hwa dapat tempat no-3 (sebab last year dorg lawan bolasepak teruk kena belasah awal2 game lagi). 


Pastu plak, kemarin dia mitak mommy hantar dia p stadium sebab ada lawan bola. Mommy dok ingat saje2 main dgn kawan2 rupanya mmg ada festival bolasepak anjuran Persatuan Bola Sepak Kebangsaan Brunei & DST. Huhu!!!masa tu awal pagi sangat & mommy hantar dia pakai baju tido lagi, kalau tak mmg nak je snap a few gambar utk simpanan. Takpela, dia bukan kesah pun pasal blog mommy ni.


Cuma bila p ambik dia dari stadium tu dari jauh dah nampak dia pakai baju jersi ni. Rupanya dapat free semua bebudak yg join tu. Bukan perlawanan pun cuma mcm tunjuk ajar skill main bola sepak among pupils. Ok le jugak, takyah nak register bayar apa.dapat baju free lagi. Yang ni mmg suka nak puji Brunei la, selalu dapat barang free.


Ok sblm mommy tutup citer kemenangan abg, ni antara medals yg abg kumpul: ada 2 dari sekolah lama acara balapan & 4 lagi tu dari Sekolah Chung Hwa Tutong.
Tahniah buat abg dari mommy. Keep it up!!!



6 comments:

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah..

tun_telani said...

Salam kak ros.. Oooo... xbyk sukan rupa2nya sek kt brunei.. tpaksa mak ayah bw bersukan time weeken. hihi

Tihara said...

tahniah untuk anak-anak kak ros :)

UmmuAidan-Arissa said...

wah bagus nie arfa anak laki mesti kuat sukan...tahniah2 kerana berjaya dpt medal..:)

Bbwana adienia said...

assalam..

saya balas kunjungan ke sini dan follow awak..^_^

nurbijen said...

Dah banyak koleksi medal abang....
siap dapat baju free lagi, mmg syok lagu tu :)
wah, kak ros player netball teganu, GA pulak tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...