بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Tuesday, 12 June 2012

Crunchy Corn Flakes with Choco Peanuts

Assalamualaikum. 
Mood kemalasan sedang melanda. 

Bila yang tinggal hanya gegurls maka mommy pun jadi mcm org bujang. Diet pun tekan suis ON. Mulut mengunyah tapi benda merapu2, so seharian semalam mommy xtelan nasi. Gegurls 2 org tu plak masa siang layan le jugak benda2 merapu, tapi bila malam start "mommy bila nak makan nasi?".........hahaha!!!!terasa zalim plak. Nasib baik masa daddy call check, 2 gegurls tu tgh makan nasi. 
Bila tinggal bertiga ni baru le terasa KOSONG & sunyi xde hero2 mommy 2 org tu. Huhu!!!Lambatnya masa berlalu. Tambahan plak cuti sekolah dah start since Isnin semalam. Layan 2 gegurls ni je @rumah. Dorg pun dah bersungut rindu @daddy & abang. Itule manusia, bila orang tersayang dekat & hari2 depan mata terasa tiada yang istimewa & bosan tetapi bila berjauhan barule terasa betapa pentingnya mereka kepada kita. Senang citer 2A+R mode kewinduan yang mendalam. Pepepun semoga semuanya selamat & kami dapat berkumpul semula secepat yang mungkin. Amin3x..........
Bagi memenuhi tuntutan perut & sambil2 clear bahan2 yang menghampiri tarikh luput so mommy godek2 je resepi mudah tetapi marvelous ni. Kalau ikutkan dah boleh buat Pra-Raya ni.




Antara bahan2 yang digunakan hanyalah :
  • 1 1/2 cawan coklat chip 
  • 1/2 cawan peanut butter
  • 3 cawan corn flakes 


Caranya, senang banget:
  1. Cairkan coklat chip menggunakan kaedah double boiling.
  2. Masukkan peanut butter ke dalam coklat cair tadi. Kacau sebati.
  3. Tuangkan coklat peanut ke dalam mangkuk besar berisi corn flakes & gaul rata.
  4. Ambil sesudu corn flakes tadi & bulatkan . 
  5. Letakkan bebola corn flakes coklat tadi di dalam paper cups.
  6. Sebagai tambahan, tabur rainbow rice/kekacang.
  7. Biarkan sejuk & betul2 keras baru dihidangkan. 

15 comments:

Qasey Honey said...

pra raya yer...mnarik...dri mbazir baik prabiskan ape yg ade tu kan..hihi

tun_telani said...

salam kak ros.. wah wah.. mcm biskut raya lah ^^
kalau kt kg ni sure laku dgn pantasnya nih.. pantang nmpk coklat2 niiii..

Lady Lavender said...

waaa...choc & cruchy! Mesti budak2 suka kan!
p/s: ros..cantiknya template baruuuu! Suka!!

rostina76 said...

hehe.dah terasa bahang2 nak raya. btw corn flakes tu xlaku sebab dah lemau so ros pre heat semula. buat macam ni baru laku. jadi ranggup semula corn flakes tu. nasib x buang dlm tong sampah lagi (klu tak sia2 je membazir, melompat2 setan)

rostina76 said...

salam tun...haha!!!mmg confirm jadi biskut raya tahun ni plak ni. b4 this dok buat yg honey je, lagi sedap bt cam gini ;)

rostina76 said...

hehe!!!easy peasy & yg penting mmg dorg suka.
btw tq LL, saje je suke2 bagi meriah. budak2 pun suka tgk muka dorg jadi kiut miut cam gitu

Nida said...

Salam..

Ni kalau anak Nida tengok mesti merengek suruh buat juga...hehe

Bicara Kak Noor said...

salam Ros
wah dah macam hidangan raya dah ni boleh try coklat2 ni anak2 akak hantuu haha ranggup lagi kan besttt

rostina76 said...

salam nida....
hehe, mmg suke bebenor le coklat & warna warni tu kot. btw love tu k.Anis yang tabur (kasi meriah)

rostina76 said...

Salam knoor.....hehe, hidangan org malas. atleast kenyang bebudak mkn ni ;)

Mamasya said...

Salam Ros. sedap ngunyah cornflakes choc ni...tak sedar sebalang kosong.alahai ciannya kena tinggal....Ros tak balik cuti Msia ke.. cuti sek dah mulakan kat Brunei?
re; pasal mee rebus tu mmg tak boleh lupa sbb terasa nak mkn yg sup...tp yg dihidangkan kuah pekat....lain betul

rostina76 said...

Salam mamasya...insyaallah nak blk gak kjp ni tgh tg anak teruna abis camping. big boss kami mmg dah smp kl pun sbb dia ada course. btw laku sungguh crunchy corn flakes ni smp kan Ahdia xnak kasi mummy makan. Huhu!!!arini dah abis dia suruh buat lagi.

Asmara said...

terasa nak raya dah ni nampak biskut mcm nih. :D

rostina76 said...

Trademark datangnya RAYA.....bickut cornflakes!!!!hehe, kami terawal

IntaNBerliaN said...

blh guna utk idea raya nanti ni.. hihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...