بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 13 June 2012

BUBUR NASI saje.......

Assalamualaikum.
Harini hidangan kami bubur nasi saje.......
Pilihan muktamad k.Anis. Mommy bagi pilihan nak makan apa kita harini; nasi +ayam goreng @ bubur nasi? Laju je dia pekik BUBUR NASI!!!!!!Huhh! mmg suka sangat dia tu bubur nasi (hari2 makan bubur nasi pun jalan kot si Anis ni). Versi bubur nasi kami mommy buat ala2 McD (yolah tu ala McD, hehe x abis2 ala2 McD). Ala2 je bukan 100% sebab mommy pasti sgt yang McD tu mmg guna ajinomoto yang teramat le banyaknya (sebab terasa sgt perisa tu & budak2 suka sangat, mcm ketagih). So, kami punya lagi selamat le sbb mommy just campak2 beras + ayam + air + halia + bawang putih + stok ayam + garam = SIAP.

Mommy punya special sebab top up ikan bills goreng + lobak masin jeruk + daun bawang + bawang goreng + cili potong w kicap. Pherghh!!!sekali sekala layan syok gak.


Tgk k.Anis tu, penuh mulut masuk camca. Sat je abis, Ahdia baru terkedek2 nak suap.
Ahdia mula2 tu jual mahai xnak makan, sekali bila try semulut terus pulun. SEDAP!!!

Posing jugak ye sambil makan.


12 comments:

fieda said...

salam kenal kak ros..saya follow sini jugak ye..semoga jalinan ukhwah kita berkekalan..

sedap nmpk bubur tu..

tun_telani said...

Salam kak ros.. sekali sekala makan bubur mmg sedap.. ikan bilis goreng mmg wajib lah.. tambah pulak ada sambal kicap.. kompom bertambah2 makan.

IntaNBerliaN said...

berseleranya mkn bubur nasi :-)

salam kenal jugak.. & saya follow sini :)

izan mama mia said...

Assalamualaikum,
tak apalah..kalau sudi, bolehlah joint ga tu...ya..

er..cantik mangkuk bubur tu n yang tengah makan tu pun comel...hehhe

rostina76 said...

salam fieda....tq sudi berkawan & insyaallah semoga ukhwah berkekalan

rostina76 said...

salam tun......hehe, mmg confirm 2 mangkuk sekali hadap

rostina76 said...

salam intanberlian. tq follow sini

rostina76 said...

Assalamualaikum izan....nanti kros study camana nak join GA tu. hahaha!!!mmg blurr je ni ;)

yan's cottage said...

salam....rostina
lama betul tak makan bubur nasi ni....!!!
kepinginlah pula boleh hantar semangkuk ....?

Asmara said...

saya pun suka! letak kacang ngan ikan bilis garing, cili mmg terangkat. lg satu kicap! hehe..

rostina76 said...

salam yan cottage...huhu, awak lambat smp le dah abis.

rostina76 said...

ohw kacang goreng pun sodap ekk?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...