بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Friday, 13 September 2013

Sagu Gula Melaka

Assalamualaikum & good day.


Apa pengisian harini? Kami kat sini cuti Jumaat, 3A seharian bermain dgn Areesya di rumah kami since balik mengaji pagi tadi. Heheh!!!kurangle sikit acara bergaduh 3 beradiknya kalau dah ada kawan ni. Kadang2 geram je bebudak ni kan, kalau sesama sibling tu suka bergaduh; ada je yg menyakat (si Arfa le tu). Tapi kalau dengan kawan elok je blh main (behave sesangat). 

Pepepun, mommy buat kerja mcm biasa walau blm lagi ada mood nak bereksperimen. Pagi tadi breakfast bt cucur sayur, lunch heat up kerutub ayam yg dah masak awal2 semalam. Malam ni pun rasanya continue menu yg sama la. Ya ALLAH!!!!angin malas belum reda la.

In order boast up mood bereksperimen ni kita tgk jelah desert sempoi yg mommy buat masa bln puasa lepas. Kira yang paling senang le ni sesuai utk mood malas.


Resepi senang je, basuh bersih sagu & masak sampai jernih. 
Scoop dalam bekas & tuang santan serta gula melaka (yg dah dicairkan) masa nak makan. Lagi sedap kalau sejukkan dalam peti ais sebelum dihidangkan.




8 comments:

ummiross said...

Salam Rostina...

Sago gula Melaka tu..sedapnya, ummi suka sangat makan sejuk2.

Bicara Kak Noor said...

salam Ros, kak noor tak pernah buat sbb tkde permintaan budak2 ni, klau ada permintaan cepat je kan makcik ni heee, tapi tengok Ros punya ni meleleh tau air liur akak hantar lah semangkok haha

Marya Yusof said...

As salam kak ros,

Ya Allah sedapnyeeeee... mkn pulak sejuk2 kan... aduh...duh... aritu adelah juga buat! Campur susu cair @ santan dgn gula melaka...perghhhh... :))

Insha'Allah kak... balik for good bulan 11 ni... akak antara first yg tau ni... sb akak dah tnya kan... kena start keja balik :)

aTieYusof Family said...

Sedapnya...terliur tgk sagu gula melaka tu..cuaca panas klu mkn ni..mmg mabless..:)

aTieYusof Family said...

Sedapnya...terliur tgk sagu gula melaka tu..cuaca panas klu mkn ni..mmg mabless..:)

suka suka said...

Assalam... fav akak & anak-anak bujang ni..

sitiezahim said...

salam kak ros.. sedap2 meh nak sikit hehehehe...

hainom OKje said...

Teringinlah pulak Ros...nak buatlah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...