بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 18 September 2013

Pulut Panggang Inti Pisang

Assalamualaikum & good day.

Hahaha.semalam mommy 'ter' publish gambar ni, pastu bila time nak edit...seharian try tapi xberjaya sbb internet super duper slow. Mcm dah nyawa2 ikan je signal. 


Pepepun, pada kawan2 yg bertanya kat komen tu ni le 'Pulut panggang inti pisang' style org Thai yg mommy mentioned dlm entry pulut dakap tu. Pulut & inti sama mcm buat pulut dakap tetapi instead of steam/kukus pulut tu dorg panggang/bakar. Sedap juga but Arfa suka layan yg kukus lagi sebab yg panggang ni pisangnya jadi lembik. Sesiapa yg nak cuba okey juga sekali sekala tukar taste. 



5 comments:

penDragon said...

pulut panggang ni kan? sedap mkn panas2, bau pun best aroma daun pisang lagi

sitiezahim said...

pulut panggang??

mala said...

dah brapa lama di brunei? kita tak sempat kenal. pulut panggang kalau kat brunei mmg selalu beli

Shamsiah Abdul Rahman said...

Subhanallah..
Baru jer nak suai kenal.. dah tersuai kenal ngan pulut panggang inti pisang ni la pulak jadi mukadimah.

Salam ukhwah dari Kak Sham.
Assalamualaikum..

hainom OKje said...

Nampaknya resepi ni langsung tak meliurkan okje hehe....kalau lepat pisang, harus!!! Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...