بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sunday, 29 September 2013

Roti Sardin Celup Tepung vs Sweat French Toast

Assalamualaikum & good day.
Weekend ni kami terkurung lagi (huhu!!!bila le nak settle 'shutdown' daddy ni).
Pagi tadi lepas settle breakfast, mommy bt kerja menyental porch (dek xpuas hati dgn hasil kerja amah kaling upahan tuan rumah ni..muntah kucing yg dah kering berminggu dibiar tak berbasuh). 


Selesai kerja menyental, mandi manda & layan breakfast lagiiiii. Heheh!!sampaikan time dok relax2 dlm pkl 10am, mata dah mcm mata Garfield nak terkatup. Tiba2 Si Ahdia mintak bacakan buku cerita kat dia plak (nak tolak kesian plak sbb semalam masa menggosok dah berjanji harini mommy free nak bacakan). 


Yang kelakarnya masa dok bercerita tu (dah xde tone suara gayanya)…….mommy dah tersengguk2 & muka makin tersembam buku. Ahdia kejap2 intai muka mommy (tertonggeng2 dia check mata mommy). Last2 mommy surrender "Adik, mommy mengantuk sgt2.mommy tido kejap, lps bangun kita sambung). Tudia dapat lelap mata sejam baru segar. Usai lunch (heat up lauk semalam since daddy xdak ni), solat & sambung bercerita dengan Ahdia.


Phewww!!!mengantuk tahap Garfield ni sebab semalam lepas selesai menggosok gunung baju terbabas tgk citer Star Trek plak @TV2. Dah tua2 ni mmg xleh le nak stay up lelama. Huhu!!!mokcik dah tua..


Okey jom skodeng breakfast mokcik pagi tadi (mana tak bertambah mengantuk mata mokcik ni sbb 4 set kat atas tu mommy layan sorang2). Memang xlayak diet le gini.


Untuk mommy sorang2 (sbb daddy xsempat breakfast @rumah cuma teguk oats je dia) ini dia 'Roti Sardin Celup Tepung'. Simple tapi mmg mewah gitu. Suka sangat dengan keranggupan tepung celup tu (tapi jgn celup lama sgt sbb nanti roti tu akan rasa tepung yg kurang masak).


 Untuk 3A plak (sbb dorg xsuka sardin especially cili & bawang yg mommy letak banyak2 tu), mommy sediakan 'Sweat French Toast' aka Roti celup telur bergula. Ini antara famous menu breakfast kami yg selalu gak buat sebab senang. Heheh!!


Alhamdulilah!!!!kenyang.


8 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

Pon sodap. Happy sunday

mala said...

sedap breakfast mcm ni. kalau di rumah ni kena buat satu bungkus kecik roti sandwich baru cukup.

ZalinZalina said...

Nak buat roti lak takde..aiseymen..

NEKCIK said...

Nekcik pun suka roti sardine..selera

mama sara nur said...

assalam
rajinnye he hee
roti sardin memang sedap tuh, akak jarang wat utk pg tp makn petang he hee

ummuaidan said...

hahah..bestkan lyan tido sekali sekala bila dah penat giler tuh..
roti sardin biasa depa celup telur kang? nie celup tepung nie nampak lg sedap..ingatkan ros nak letak resepi td..uhhu

rostina76 said...

mummy haza: sod app…happy monday to u

mala: 3A ni tgk mood….kdg licin, kdg ada balance lajak ke petang.hehe

zalinzalina: aiseyman k.ina ni…keliling rumah ada kedai runcit maaa. beli saja maaa

nekcik: kita geng ekk nekcik

mama sara nur: terpaksa rajin kak sbb xlalu tgk dah 'benda' tu

ummuaidan: oloh malu la nak letak resepi…heheh ni bui ko UA sorang la. hok celup tepung tu guna tpg beras + air kapur + serbuk kunyit sikit + pecah telur sutir = masa minyak panas baru celup roti sardin tu & goreng garing……walla!!!

hot sweat toast tu, ros kacau telur + gula jah….pas masa minyak panas gak celup & deep fry la…. hot ni special utk aidan & arissa plok ;)

hainom OKje said...

Setakat 4 keping roti sardin tu belum meletup lagi Ros....celah tekak je tu haha....
Haruslah mengantuk ...penat menyental...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...