بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Thursday, 26 September 2013

Anak Gadis Jambatan ke Syurga

Assalamualaikum & good day.
Semalam kami di Brunei cuti sekolah sehari sempena sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan Negara Brunei Darussalam. Mommy & 3A menghabiskan cuti kami ke Miri of course for groceries & sambil2 mommy survey sekolah untuk penempatan tukar tahun depan. Semoga ALLAH permudahkan, Amin.
Selain dr shopping groceries mommy ada beli magazines & buku2 utk Anis & Ahdia. Yg mommy nak share ni pasal 'ANIS'……Heheh!!!bukan kakak Anis tapi pasal majalah ANIS.


Teruja sangat tengok sekali imbas terus beli. Tajuk yg paling menangkap pandangan mommy ialah 'Anak Gadis Jambatan ke Syurga'………. Ya ALLAH!!!!bestnye pengisian ANIS bulan ni, banyak tips & cerita2 yg berkaitan tajuk tersebut. Kalau sapa2 nak tau, takkan mommy nak story kat sini nanti marah plak editor dorg ni. Lagipun better kita baca sendiri. 


Jom kita sama2 baca & apply utk anak perempuan kita. Selain topik anak gadis tu mommy tertarik juga dgn artikel pasal 'Edibel Garden' ni. Heheh!!!cantik & bagi idea mcmana nak deco2 taman herba nanti. 


Untuk ruangan personaliti pula memaparkan cerita Wardina dalam mendidik anak2nya terutama 2 anak perempuan beliau. Pendek kata berbaloi la kalau nak beli majalah ANIS bulan ni. Mommy belum habis baca semua lagi ni tapi excited nak share dgn u all (mmg kalau topik yg mommy minat tu mmg mommy betul2 fokus & baca dgn tekun). Jom sambung baca


8 comments:

penDragon said...

Menarik kan edible garden...boleh deco2 & boleh dimakan pula tu :)

ZalinZalina said...

Pada kak ina anak pompuan cabaran ibu bapa nak menjaga dan mendidik lebih besar...risau juga bila tengok anak pompuan kak ina cepat terpengaruh macam2 benda sebab masa anak lelaki dulu rasa senang aje nak menjaganya... mudah2an Allah sentisa melindungi anak2 kita semua...

aTieYusof Family said...

sy suka sgt cara Wardina mendidik anak2nya..mmg sesuai dgn zaman yg serba mencabar ini...moga anak2 kita sentiasa dlm peliharaan Allah..amiN! :)

Gee® said...

Terima kasih...nk beli la Anis bulan ni... menarik!

ummuaidan said...

terasa nak beli jgk dengar promo ros nie..tp mana nak beli yer..kedai aci? hehe

Irfa said...

dh lama x beli majalah ANIS ;)

NEKCIK said...

Asalam...mmg mndidik anak sekarang amat mncabar...bnyak ilmu ysng kna cari..didiklah dgn ilmu agama dan sntiasa berdoa utk mreka..insyaallah

rostina76 said...

pen dragon: indeed…kalau kena cara mmg cantik pokok sayur & herbs ni kita tanam kat rumah

zalinzalina:itule k.ina bila anak dah meningkat remaja lg la risau. inshALLAH!!!kita jgn putus2 berdoa utk kebaikan mrk.

atie: yup…yg baik kita ikut jadi amalan kita juga, inshALLAH

Gee: beli jgn xbeli k.gee……resepi pun ada tuuuu

UA: kedai aci? hahah!!!

irfa: kros pun sama gak, itu yg this time trus grab beli

nekcik: InshALLAH!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...