بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sunday, 4 November 2012

GOLFING

Assalamualaikum & good day. 
Mommy tak tahu nak cakap apa lagi dah dengan 3A ni especially Arfa. Playful sesangat le tak sedar diri tengah exam week. Bila kita bebel lebih2 & cabar boleh ke dapat good results semua dengan bangganya cakap 'BOLEH'......Siap mitak hadiah macam2 kalau berjaya cemerlang (Anis cakap dia boleh maintain no 1 mcm sem lepas, Arfa dok tawar menawar utk dpt no 1 sek ugama je, sek Chung Hwa within no 1-5, Ahdia memanjang boleh dapat no 1- last sem Ahdia dapat no 5).
U al agak2 boleh ke kalau memanjang main, bila mommy suruh buat revision especially Arfa mula le penat le, mengantuk le. Cuma Ahdia yg paling rajin, pantang suruh baca buku.....Heheh!!!K.Anis bila suruh, buat. Tak suruh xbuat.


Yang dorg dok sibuk sehari dua ni u al nak tau apa?
Ni ha GOLFING....Idea siapa? Tak lain tak bukan Arfa Zafran (pastu dia paksa Anis main gak, Ahdia dia tak push sebab si kenit tu mana pandai main.hik3x...)

 Gambar2 ni mommy snap last Friday (@Brunei Friday cuti tapi daddy work). Bila dorg dah boring2 tu, mula le mencari idea nak main (dorg nak main dgn Areesya mommy tak kasi sebab kononnya 'study week'. Nak jumpa Aleesya after exam baru boleh. 


So, golfing le 2 beradik tu, Ahdia tukang tengok je. Yang kelakarnya, lubang tu dorg guna gelas plastik. Bila pukul tak masuk, siap melutut kuis dengan kayu golf tu. 


Bila mommy snap gambar2 ni, Arfa tanya nape mommy amik gambar kitaorang. Mommy bgt sebab nak tunjuk @daddy biar daddy marah u al main kayu golf dia. Huhu!!!xheran rupanya sebab semalam (Sabtu) dengan daddy sekali layan golfing. Ingatkan daddy marah 3A ni usik golf set dia, rupa2nya xkisah pun. Yelah dia beli golf set ni pun bukan sebab minat sgt pun tapi terpaksa beli dr pak sedara dia. Alih2 tersadai je tepi dinding. Bagus le jugak 3A tolong sapu debu2 habuk tu. 


Ini plak gambar latest harini, amboiii klu mommy tak jadi king kong mmg seronok je main dorg ni ye. Btw penat le asyik jadi king kong. Biaq p le dorg nak main, kita tg dan lihat results exam mcm. Alahaiiiii......


Btw mommy tengok k.Anis pakai topi shading tu dah ala2 pemain golf professional plak. 
Eh, mommy xmain sekali ke? Huhu!!!malas je nak pukul kot terbang masuk dalam laut bolanya (hahah!!!mcm kuat bebenor pukulnya). Oh, pengalaman main golf ni ada juga dalam kamus hidup mommy. Sekali je tahun 2009, masa tu join satu kursus motivasi @Skudai, Johor. Dorg bawak g golf club & ajar kami main. Masa pukul bola tu ibarat kita pukul & buang semua benda2 negatif dalam diri kita. Yeke????? Entoh, yang penting mmg syok layan golfing masa tu.

11 comments:

Bicara Kak Noor said...

salam Ros amboiii kecik2 dah ber golfing ni belum lagi besau, bajet tinggi tu tkpe daddy loaded kan heee

Kuazue Mohd said...

ros.. biarkan kekanak tu bermain..tapi pantau la.. threaten ler sikit.. klu x dpt yg dijanji ko hawing la kayu tu pada derang or.. apa2 la.. kekadang budak x leh paksa..kadang...tak paksa jadi lagi teruk.. so watkan time table ker..

yana halim said...

tak pernah main golf. main tajak buang rumput kat keliling pokok jagung, pernah le. hehe

izan mama mia said...

mereka ada bakat tuu..release tensen kot

FnF Simple Life said...

wahhh...berbakat... 3A semuanya pandai2 belaka ;)

rostina76 said...

salam knoor. dah boring sgt le tu. btw xde loaded mana knoor ehh cukup makan pakai je, alhamdulilah. knoor lg loaded tuuuu ;)

rostina76 said...

kalau threaten tu mmg jadi king kong le aku. mmg namanya bebudak kan main jelah kejenya cuma yelah kita yg risau kalau time exam. otak bagus pun kalau tak asah tumpul gak, itu yg selalu dok bgt dorg. hehe!!!baca le kjp pastu sambung main lg

rostina76 said...

hehe, kira mommy ros advance skit le dr aunty yana (sekali je pun kita hayun kayu golf tu)

rostina76 said...

bakat tertanam....btw release tensen ke bendenya aunty izan. mommy yg selalu tensen pun

rostina76 said...

alhamdulilah ;)

noorhayati harun said...

ermm best benarnya layan golfing nie..Yatee layan juga sebb ADlin mmg minat golfing..so weekend kat Driving range Puncak alam la tmpt lepak..so nak kasi support...mummy pon kena main gak la,kekdg kena marah gk gan cik suami sbb main pukul je ahahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...