بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sunday, 16 September 2012

3A with their new A friend

Assalamualaikum.
This N3 is special dedicate to my lovely 3A. Knowing new friend is the best moment to memorize for the entire of our life. Just appreciate the moments & keep it as a gift from ALLAH.

We have been here in Brunei almost 2 years. Last year was really bored especially 3A because they use to have a lot of friends @Malaysia. Play, learn & fight here just among themselves. Once a while during 'mengaji' only they have change to mingle around with their friends @ustazah house. 

Until middle of this year, baru 3A berpeluang berjumpa dengan neighbour cum their new friend. This cute girl is Areesya (our girl next door tapi baru kenal). Macamana boleh kenal Areesya? Hehe, citernya macam ni...
Ingat tak citer yang kami masuk TV?.........Haaaa! wartawan yang temuramah kami tu mama Areesya cum neighbour kami. Selepas sesi temuramah tu, mama Areesya (Hjh Mariah namanya) bagitau yang sebenarnya kami berjiran. Dia mentioned la yang rumahnya hanya sebelah rumah kami tapi disebabkan ada 1 lot kawasan berhutan memisahkan kedudukan rumah kami jadi mmg terlindung dari pandangan kami. Okey after that event mmg xde la jumpa2 lagi sampai le Hjh Mariah dtg menjemput kami untuk kenduri tahlil di rumahnya. Tapi kami belum betul2 ada jodoh masa tu, mommy x dapat join kendurinya sebab masa tu daddy xde (daddy ada course @KL).Dipendekkan cerita, we meet a few times sambil2 bertukar juadah. Hanya selepas open house rumah dorg & kami pun jemput dorg dtg beraya baru le perkenalan lebih erat terjalin antara 3A & Areesya ni. Padahal rumah bersebelahan je tapi jarang2 dpt jumpa sampai le last Friday, kami plan g main2 pantai sama2. Seronok tak terkata semuanya sebab mmg jarang2 dapat change bersama kawan2. Alhamdulilah baik 3A mahupun Areesya nampak ada keserasian jadi geng '3A+a'....Semoga persahabatan yang baru berputik ni dapat berkembang dengan mekar.Sedikit tentang Areesya. Areesya ni puteri bongsu Hjh Mariah & mmg sangat manja. Walaupun ada abang & kakak tapi kedua2 mereka dah besar. Umurnya 6 tahun & bersekolah di Sekolah Chung Hwa Tutong (macam Arfa) in KG3. Cumey jeee Areesya ni!!!

10 comments:

Bicara Kak Noor said...

bestnya dpt kenal2 dng orang Brunei kan Ros,umah akak bila lagi nk dtg ni,hari tu akak ada masuk jugak kekawasan umah Ros tapi tk tau nk cari rumah hahaha balik je terus

Amie said...

ooo... begitu ceritanya ye Ros.

Putri said...

best nyer 3A dah dapat kawan!!!!

FnF Simple Life said...

hepinye 3A bemain di pantai... dapat pula kawan baru...

Azian Elias said...

Salam kenal gak...seronoknya..kalau akak ke brunai, boleh jumpa tak?

rostina76 said...

Laaaa k.noor ni. nape x call ros? saje jelah masuk danau x singgah rumah ros....btw kita dah berkali2 (baru 2 kali..heheh) pergi rumah knoor tapi knoor tu blm sampai2 lagi rumah ros....raya haji nanti dtg ye ;)

rostina76 said...

yaaaaaa. camtu le citernye

rostina76 said...

kebetulan dpt kawan nama A gak...best sgt le dorg skrg ni. next gathering dgn kawan baru tu weekend ni plak. hehe kelakar berjiran je tapi kena bt appointment (style @sini bdk2 xbebas main kat luar rumah, berkurung je bdk2 dorg).....itu yg kena set appointment

rostina76 said...

lama dah jugak tak main pantai dorg ni walau pantai blkg rumah je pun...ni bila ada kawan baru, semangat dtg semula ;)

rostina76 said...

salam k.yan....eh, kalau datang brunei mmg dialu-alukan sgt nak jmp. bgt le bila dah confirm kak ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...