بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sunday, 11 January 2015

Welcome 2015 & bye2 2014

Assalamualaikum & salam sayang.
Belum terlambat kan utk mommy wish 'Happy New Year 2015'.
Tahun 2014 ditinggalkan dengan seribu satu kenangan baik yg manis mahupun yg pahit. Banyak kejadian suka duka bukan saja buat kami sekeluarga tetapi yg paling terasa kejadian2 buruk yg melanda Malaysia tercinta.
Alhamdulilah December 2014 yang lepas kami berpeluang balik bercuti ke tanah air (walau tidak solid 30hari) tetapi cukupla sekadar melepas rindu & menyelesaikan perkara2 berbangkit yg perlu diselesaikan. Balik kali ini ke tanahair alhamdulilah tiada peristiwa buruk yang terjadi cuma biasala sakit demam 4A+R tu tak dapat dielak. Apa tidaknya ibarat 30hari cuti tu berjalan tidak berhenti2 kami anak beranak, rehat mmg tidak cukup. Mujur juga 3A dah biasa terdedah dgn aktiviti lasak jalan2 mak bapak dorg ni. Heheh!!!!banyak sebenarnya yg nak dicoret & disimpan di Wind of Change ni, harap2nya mommy mampu nak recall semua yg kami lalui sepanjang 30hari cuti ni. 
Ok, sebagai pemanas enjin mommy summarize apa yg kami buat sepanjang cuti December lepas.
Di awal percutian, 5/12/2014 kami amik flight dari Miri ke Penang. Kemudian the next day drive to KL, otw kami overnite @Swiss Garden Lumut. Check out dari Swiss Garden & terus proceed ke KL. Cuti2 akhir tahun kami ke Australia bermula di KLIA2 (wow!!!!peraqqq jap dgn besornye airport baru) 7/12/2014 malam.  
Dari 8/12/2014 hingga 12/12/2014 kami telah menjelajah Melbourne, Victoria. Fyi, misi kami ke Australia tak lain tak bukan adalah untuk menikmati keindahan semulajadinya yang memang SUPERB. Untuk merealisasikan misi kami itu, of course the best is by self drive keliling Australia (walau tak mampu nak cover satu country tu yg tersangat leeee besornya tapi alhamdulilah dapat cover 3 states dengan budget yg semput2). Yang paling sesuai dengan budget kami 5 beranak ni maka kami telah berjaya bergerak ke 3 states dengan menggunakan 'Campervan'. Memang betul la dgn kata2 Apollo."A self drive campervan holiday is the perfect way to enjoy everything Australia has to offer ; in your own time at your own pace".
12/12/2014 kami amik domestic flight, Tiger Air ke Brisbane. Di Brisbane kami sewa lagi campervan kemudian terus self drive ke Gold Coast hingga 14/12/2014. 15/12/2014 plak sambung self drive campervan ke Sydney. Phewww!!!! penat jadi co-driver (heheh!!!!sepatutnya mommy jadi 2nd driver tapi boleh plak terlupa bwk driving license both Msia & Brunei……pot pet 2x la jugak daddy). Kami spend 4 hari kat New South Wales tu & fly back to Malaysia pada malam 18/12/2014. Arrived KLIA2 early morning 19/12/2014 & stay overnite @Sri Enstek Hotel. 21/12/2014 secara 'adhoc' kami sambung cuti2 akhir tahun ke Krabi, Thailand. Bersantai2 di Krabi 4 hari. Sampai KL, decided nak balik Ganu tapi masih tak berani sebab banjir became worst. Tak sangka terburuk pernah terjadi @Pantai Timur especially Kelantan. Walaupun rumah mok @Besut tak banjir tapi excess nak ke Besut semua stuck. Laluan Gua Musang & LPT dua2 terputus hubungan. End up kami mmg tak dapat balik Ganu. 
28/12/2014 celebrated birthday Ahdia & join dgn sepupu dia Sofia @KFC Kota Damansara.
3/1/2015 terbang semula ke Brunei……5/1/2015 Anis & Ahdia dah start sekolah manakala Arfa masih bercuti sehingga 23/2/2015 ni (later citer pasal Arfa plak).


Until today; rutin utk 4A+R bermula semula seperti biasa (kecuali Arfa la blm sekolah). Semoga 2015 bakal memberi lebih kebahagian & kesejahteraan buat kita semua.

1 comment:

Nooriah Abdullah said...

assalam ros, amboi berjalan sakan mokcik ni ye, sempat lagi ke Oz tu, haha Brisbane Gold Coast nasib baik maktok dh pergi awal tahun lepas kalau tak kempunan gak tu, mesti ngaleh giler ni kannnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...