بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Monday, 19 January 2015

SELF DRIVE CAMPERVAN - MELBOURNE ( 2nd & 3rd day - Great Ocean Road)

Assalamualaikum & salam sayang.
Still journey in day 2, Melbourne. 


From Philips Island we took ferry @queencliffs to Geelong. Luck still with us, we reached the port sharp 5pm & took the last ferry to Geelong. Pheww!!!! i can't imagine if we miss the last ferry (sure gone 1 valuable day).



 Brief about the ferry; it's huge double decker ferry where the lower deck is for vehicle parking & the above deck is for passenger. It's similar to Penang ferry but of course the interior is very clean, cosy & exclusive.


 From Geelong it took almost another 300km + tiring trip to our next stop Port Campbell Holiday Park. 





In between the journey along GOR, we did stop at few spots for photoshot.


The entrance to Great Ocean Road where the statues & arch is the MUST spot for photo shot. Really admired the houses on the hill along the road (sure rumah hinggap utk golongan berada kot sbb cam xde life je area tu).


 After solat & buang air apa yg patut we proceed to Port Campbell. 














Out of plan, we found one beautiful place. The place actually belong/nearby one of the Caravan Park (kalau la dpt info pasal tempat ni dr awal sure kami bermalam kat sini je. Serius cantik & lokasi pun tengah2 GOR). Tapi mommy mitak maaf sgt2 sbb terlupa la nama tempt tu, huhu. 


Pukul 8pm, terang benderang lagi.

Arrived late around 1030pm where the reception already closed put us in panic situation. 


Ni gambar daddy shot the next morning





Since everything settle via online, they put envelope with daddy's name & description on how to enter their premise. Phewww!!!we only found the envelope after failed with few telephone calls. Heheh!!!thumb up to the wise system in Aussie. 



#########################################

 3rd day- after settle the laundry & breakfast we started our wonderful discovery of GOR by driving to London Bridge. 



SUBHANALLAH!!!!! speechless mommy. Memang SUPERB, melihat kiri & kanan; depan & belakang; dengan kejadian batu batan & lautan terbentang nun mata memandang & tak kurang kehijauan dalam kegersangan pokok2 renek. Tiupan nyaman angin laut jgn cakap la, cam nak melayang. Tak tahu la nak describe (org yg dah pergi sure agree dgn mommy).












Wow sana, wow sini!!!!!mcm tu la kami (especially mommy la), cam org jakun. Heheh, kalau ikutkan mmg nak berlama2 posing tapi kami mmg dah lari dari itinerary asal. 



By right 12pm kami dah smp Ballarat, tapi Masih @GOR. 




Second outlook was the Loch Ard Gorge, wow!!!!wow!!!!!Subhanallah mmg tersangat indah kejadian alam ciptaan Allah. 


In between setiap outlook tu daddy ada juga stop tempat2 yg lain (cantik tapi xramai yg review). 



Final outlook yg kami settle kan hari tu of course 12 Apostles.



Yehuuuuuu!!!!!awesome giler viewnya. SubhanAllah, Alhamdulilah, Allahuakbar!!!!!mmg bersyukur sangat2 dapat tgk live. Walau cuaca panas tapi angin sejuk giler. Masa tu klau ikutkan dah 1pm + tapi sejuk lagi. 


Settle posing sengih sana sini kami teruskan journey ke Ballarat. Huhu!!!! bye3 GOR. ALready miss U. Kalau la dekat2 dgn Borneo ni mau ulang 10 kali. 



Pepepun syukur alhamdulilah walau sekejap cuma menatap keindahan mu, akan ku semat ingatan bersamamu di sanubariku ( adehhh!!!!jiwang berkarat).


Everywhere @Australia akan jmp signboard ni. Masa kami kat sana belum betul2 panas. Indicator still green.

6 comments:

idzwa kamaruddin said...

ya allah kak....masyallah kak....subahnallah kak..cantik nyer!!

Cho Zila said...

ya Allah... tak mampu nak tuliskan kata2 betapia indahnya pemandangan itu.. dan yang penting gambar yang diambil oleh tuan punya blogpun Masyallah punyalah cantik... rasa cam kita yang ada kat sana...

nasa mulia said...

SubhanaAllah memang cantik pemandangannya...

Muna Mahdzar-Fadaaq said...

Masya Allah... Beautiful view, beautiful family!
Xoxo

ishamizu said...

Subhanallah..cantik sguh pemandangan di 12 Apostles tu kak Ros! :)

Farra Da Smiley said...

salam..cantiknya..x sabar nk gi ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...