بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sunday, 3 August 2014

SELAMAT HARI RAYA 2014

Assalamualaikum & salam aidilfitri.

Alhamdulilah bernafas lagi tuan rumah Wind of Change ni.
Walau raya di perantauan tahun ni tapi kami tetap happy sebab dapat berkumpul 4a+R……..plus last minute tok wan setuju nak datang raya sama2 dgn kami @Brunei. Heheh!!!!tapi kesian tok wan sbb sampai Brunei hari Ahad, Isnin org Malaysia dah raya tapi kami @Brunei masih puasa. 

Fyi, raya @Brunei tahun ni jatuh pada hari Selasa 29 Julai 2014 (lewat sehari dari Malaysia).

So, mommy share @sini riang ria kami beraya di perantauan. Walau sedih tak dpt jumpa geng Besut & geng Kulim yg lain tapi tetap meriah dgn kunjungan kawan2 yg tak balik. 






Juadah kami d pagi raya selain rendang ayam & daging, mommy buat mee kari & disebabkan ada bantuan dari pemanggang ajaib maka kami berjaya sediakan satay ayam senang & cepat. 


Sorry xsempat snap gambar juadah sebab rumah kena serang dek kawan2 Malaysian yg lain (heheh!!!tak sangka ramai jugak tetamu tahun ni). 





 Alhamdulilah!!!


Last but not least 
"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN"

19 comments:

Bbwana adienia said...

Salam aidilfitri..

nasa mulia said...

selamat hari raya....

Jari Manis said...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin jugak dari Jm ye

NzA said...

kunjung balas...selamat hari raya.
Wah meriah jugak ye..sekurg2nya terubat rindu pd kampung halaman.

kakyon said...

Walau beraya diperantauan..tetap meriah. Ramainya tetamu ros..
selamat hari raya ros..

Cho Zila said...

nampak syiokjer raya kat sana ni.. teringin gak sekali beraya sebagai anak rantau.. mesti kalau dengar lagu dendang perantautu baru der feellnyer...
memang ramai tetamu yang hadir.. bertambah seronoknyerkan.. rasa meriah dari beraya di sini pulak...

Kakcik Nur said...

Salam Syawal Dik.

Cantik hijau sedondon tu. Walaupun di rantau orang, tetap kelihatan meriah. :)

mama leen said...

selamat hari raya... cantiknya emerald green

Acik Erna said...

Wksallam..ros.selamat hari raya aidilfitri.
Kunjungan tetamu kerumah tu yang buat kita rasa meriah dan seronok kan ros

acik idah said...

Salam Aidilfitri buat Mommy sekeluarga... idah mohon maaf andai ada terkasar bahasa yer... kosong-kosong kita... :D

nurbijen said...

Selamat hari raya buat kak ros sekeluarga...
Maaf zahir dan batin..
Happening jugak sekali sekala beraya di perantauan, kan?
Sama la kami pun... tak sempat snap gambar masa buat open house

UmmuAidan-Arissa said...

selamat hari raya ros,
merioh napok sambutan rayo demo..tok balik kg ko tahun nie rayo?

mama sara nur said...

Selamat hari raya

Nastyna said...

selemat hari raya kak.. wah meriah meriah walau tak balik kampung.

hainom OKje said...

Cantiklah tuan blog posing happy happy ngan cik abe bawah sekali tu....
Sian Tok Wan...kena pose lagi sehari hehe...
Boleh tahan gak tetamu tu ye...sakit pinggang tak? hehe

rostina76 said...

hainom okje: sakit pinggang xde la tapi berpeluh basah baju emerald greenku dek diserang serentak.haha!!!tapi seronok kawan2 dtg ziarah

ishamizu said...

Selamat hari raya n maaf zahir batin kak ros!! Tak sangka plak brunei lmbt raya..

Nway cantik dan besar rmh kak ros..suka! Also plg suka gmbr pasangan mommy n daddy last skali tuh, looking so sweet n romantic pakai baju sedondon hijau!! 👍:)

Honey said...

Besarnya rumaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Nak stay umah Kak Ros lah kalau ke sana hihi

rostina76 said...

ishamizu: cantik & besar pun rumah pinjam je…alhamdulilah

honey: sila2…..mmg d alu-alukan sgt memeriahkan rumah pinjam kami ni. nanti dah book tiket ke brunei roger kros ye ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...