بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Wednesday, 6 August 2014

LUAGAN LALAK

Assalamualaikum & salam syawal.

Ini cerita hari ke-2 syawal kami @Brunei. 

Otw balik dari beraya rumah kawan2 di Kuala Belait, kami singgah di Taman Rekreasi Luagan Lalak (sambil2 bawak tok wan menikmati pemandangan semulajadi Brunei).

Pada masa yang sama of course utk daddy shooting filem 4A+R lagi (1st year kami d Brunei dulu pernah kami ke sini tapi xbanyak gambar).


Kiranya kami jelah yg posing family photo raya @sini (dalam tasik beb). Haha!!!!yang lain kami nampak family Cina yg picnic & mat2 India yg bercuti sempena Hari Raya ni (siap tgk filem Hindi dlm ipad sambil jiwang ingat awek @India. Kik3x.sempat lg gumpat).


Fyi, tempat ni mmg cantik (bagi pencinta alam semulajadi le). Suasananya amat tenang & mendamaikan. Sesuai sangat untuk kaki pancing & keluarga yg suka BBQ picnic.

Terletak di Labi, dalam daerah Belait. Kiranya kalau drive dari jalan besar about 25km. Keluasannya pulak adalah 270 hektar tetapi yang diubahsuai untuk rekreasi cuma dalam 10 hektar. Mommy ada terjumpa info yg mengatakan Taman Rekreasi Luagan Lalak ni dibuka secara rasmi pada Mac 2012. 


Btw, rasanya itu je kot info pasal Taman rekreasi Luagan Lalak.
Kami posing dulu ye.





7 comments:

hainom OKje said...

Selamat Hari Raya Maaf zahir batin Ros.....
Berhari Raya di perantauan ...redho ...huhu

Bicara Kak Noor said...

assalam ros, tokwan tak balik lagi kah ni, hehee kami pun dok sini tak pernah sampai lagi kat luagan tu ape daa kan..

Tihara said...

selamat hari raya maaf zahir batin ea
memang cantik tempat ni
sebenarnya saya tak puas lagi jalan2 brunei dulu..kenangan manis :)

Acik Erna said...

selamat hari raya maaf zahir batin ros..
memang cantik pemandangannya..tapi tak sampai la Ros..jauh kalau acik nak pi pun

Kakzakie said...

Sangat menarik dan nyaman tempatnya. Entah bilalah kakak dpt jejak kaki ke Brunei...

Selamat Hari Raya dari kakak.

Comel-comel anak daranya. Hero pun hensem:)

ishamizu said...

Subhanallah cantiknya tempat ni..look so peaceful!! Mmg terbaik utk buat raya photoshoot tu kak ros..;)

Byk jg tpt menarik di brunei ye, ada rezeki teringin jg nk cuti2 brunei..in shaa Allah..:)

Honey said...

Salam Kak Ros,

Selamat hari raya! Cantik anak-anak Kak Ros!

Tempat ni serene nyaaaaaa.. best! And cantik untuk ambil gambar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...